To ανολοκλήρωτο μεν, μικρό “θαύμα” δε του Θ. Παπαθανάση

Η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή με την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο. Κι όμως μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Θανάσης Παπαθάνασης κατάφερε να είναι ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφοντας μια επίδοση που αγγίζει τις 10.000 σταυρούς. Κι αν το ποσοστό της ΝΔ ήταν λίγο μεγαλύτερο και το κόμμα είχε πάρει και τέταρτη έδρα στην Αιτωλοακαρνανία θα είχε εκλεγεί βουλευτής με την πρώτη κιόλας συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Πρόκειται οπωσδήποτε για ένα μικρό “θαύμα”, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Θανάσης Παπαθανάσης ξεπέρασε σε σταυρούς την έμπειρη πια σε εκλογικές αναμετρήσεις Γεωργία Μπόκα καθώς και τον Βασίλη Φεύγα, τον ένα από τους δύο υποψηφίους που η ΝΔ “πριμοδότησε” ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του έξι μήνες πριν τις εκλογές. Δεν κατάφερε βέβαια να ξεπεράσει τον Σπήλιο Λιβανό, αλλά αυτό δεν μειώνει την απροσδόκητα καλή επίδοσή του. Εξάλλου ήταν κοινό μυστικό στη ΝΔ ότι ο κομματικός μηχανισμός προωθούσε τις υποψηφιότητες Λιβανού και Φεύγα. Ωστόσο η επίδοση του Θ. Παπαθανάση μάλλον συνιστά και ένα μικρό μήνυμα της βάσης του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία προς την ηγεσία ως προς τις “γραμμές” που κατά καιρούς δίνονται.

Σε κάθε περίπτωση αρκετοί νεοδημοκράτες πιστεύουν πως αν ο Θανάσης Παπαθανάσης, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, είχαν την “πολυτέλεια” να είναι ανακοινωμένοι έξι μήνες πριν τις εκλογές ενδεχομένως αρκετά πράγματα να ήταν διαφορετικά στην κατάταξη των υποψηφίων της ΝΔ.