“Δώστε μας τη Νομική για να μην πειράξουμε το Αγρίνιο”…

Θα πρέπει να είναι κανείς όχι αφελής, αλλά μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, για να θεωρήσει ότι η πρόθεση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρει δύο από τα τμήματα του Πανεπιστήμιου που εδρεύουν στο Αγρίνιο είναι άσχετη με την αντίδραση του Πανεπιστημίου στην ακύρωση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Όχι τυχαία η Σύγκλητος αύριο συζητά και αποφασίζει για την μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας για τα οποία το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή προβλέπει ως έδρα τους το Αγρίνιο. Και επειδή οι αποφάσεις της Συγκλήτου την ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση, κατάτμηση, μετονομασία και μεταβολή έδρας Σχολής ή Τμήματος του Πανεπιστημίου έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα είναι προφανές πως επιχειρείται μια ιδιότυπη εργαλειοποίηση των τμημάτων του Αγρινίου, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να ασκήσει πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας και να αλλάξει στάση στο ζήτημα της Νομικής. Έτσι αποδελτιώνουν και αρκετοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανές ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την ψήφιση ενός νόμου να επιχειρείται να ανατραπούν οι προβλέψεις του σχετικά με την έδρα Τμημάτων.