Τιμητική Βραδιά στην Αγαθή Δημητρούκα στην Πεντάλοφο

Τιμητική Βραδιά στην Αγαθή Δημητρούκα
Πεντάλοφο 3 Αυγούστου 2019,8μ.μ

Το Πεντάλοφο Μεσολογγίου, υποδέχεται την Πενταλοφιώτισσα Αγαθή Δημητρούκα! Το Σάββατο 3 Αυγούστου, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στην πλατεία του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στις 8 μ.μ. Θα γίνει παρουσίαση βιβλίων, καθώς και συναυλία.
Η παρουσίαση των βιβλίων της θα γίνουν από τους:
– Θανάση Μπίκα –δημοσιογράφο, όπου θα παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα «Πουλάμε την ζωή χρεώνουμε τον Θάνατο», τα παιδικά της χρόνια στο Πεντάλοφο, η γνωριμία της με τον Γκάτσο. Κατόπιν, η Αθήνα και η ζωή της με παρέα όλους όσους στιγμάτισαν τον πολιτισμό την νεότερη Ελλάδα.
-Σπυριδούλα Κάππα, βιβλιοθηκονόμο, εμπνεύστρια και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, θα παρουσιάσει το Ανθολόγιο «Κήπος με γιασεμάκια ο ουρανός» όπου περιλαμβάνει όλη την στιχουργική δουλειά της Δημητρούκα από το 1977 εως σήμερα.
– Άννα Βάννα, φιλόλογο, η οποία θα παρουσιάσει το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Αν», το οποίο βραβεύθηκε με το βραβείο «Αναγνώστη 2019» και βρίσκεται στην βραχεία λίστα public για το 2018.

Θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικούς μουσικούς, με τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, με τραγούδια που την ενέπνευσαν, που συμμετείχε και προπάντων δικά της σε ενορχήστρωση Μάνου Χατζηδάκη! Θα υπάρχει η ευκαιρία αγοράς βιβλίων της από την έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο και θα μπορεί να τα υπογράψει η Ίδια.

Επίσης θα υπάρχει μπουφές με κεράσματα, προσφορά του Caponso Bakery-Patisserie, Φρέσκια Λεμονάδα και αναψυκτικά προσφορά της Δήμητρας Κουκουρδέλη. Μεγάλη η προσφορά και η βοήθεια για την δημιουργία αυτής της εκδήλωσης από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πενταλόφου και τον πρόεδρο Γιώργο Μαζαράκη! Η τόπος μας, αγκαλιάζει, ανακαλύπτει, υποδέχεται και τιμά την Αγαθή Δημητρούκα σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει στην ιστορία και ιδιαίτερα στην μνήμη της νεότερης γενιάς που θα διαγράψουν το αύριο αυτού του τόπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!