Προδημοσίευση της δράσης: «Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»,  με γενικό σκοπό τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις ΜμΕ,  προχώρησε στην προδημοσίευση της δράσης: «Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας».

Δράση η οποία θα υλοποιηθεί με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ).

Η παρούσα Δράση αφορά τη στήριξη Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα του τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής και των Επικοινωνιών για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας με προτεραιότητα στις αρχές του Ανοικτού Λογισμικού (μεταποίηση, πολιτισμός, τουρισμός, αγροτική οικονομία κλπ.)

Στόχοι της δράσης είναι :

  • Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της στήριξής τους για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Η συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας υψηλών προσόντων, εξειδίκευσης και προστιθέμενης αξίας.
  • Η στήριξη της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Η ενίσχυση της Εξωστρέφειας και της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι ήδη από την Τετάρτη 31/07/2019 βρισκόμαστε, κατά την διάρκεια της Προδημοσίευσης της Δράσης,  στα πλαίσια της διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του Οδηγού του Προγράμματος, σας καλούμε να ενημερωθείτε για την παρούσα δράση και να υποβάλετε τυχόν παρατηρήσεις σας.

Την προδημοσίευση της Δράσης (2.β.1.1) μπορείτε να την βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://www.diaxeiristiki.gr/index.php/2015-12-16-13-56-329757/2542-prodimosiefsi-pou-afora-tin-prosklisi-tou-programmatos-pep-dytiki-ellada-2014-2020-gia-ti-drasi-enisxysi-ton-epixeiriseon-tpe-tis-dytikis-elladas

http://dytikiellada.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%80%CE%B5/»