Εκδηλώσεις για την Αυγουσιάστικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα πραγματοποιηθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι εξής εκδηλώσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Αρχαιολογικός Χώρος Πλευρώνας – Αύλειος χώρος εγκαταστάσεων Μουσική βραδιά με την Ρίτα Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου, ώρες 21:00 έως 23:00

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου “Μουσική εκδήλωση – παρουσίαση του ορχηστρικού έργου “”Τα πουλιά ανήκουν στον ουρανό -Les Oiseaus sont dans les Ciel” (σουίτες για μπαλέτο και και κινηματογραφικές σουίτες για ορχήστρα εγχόρδων) και μελοποιημένα ποιήματα του Federico Garcia Lorca, του Γεώργιου Σεφέρη και άλλων Ευρωπαίων Ποιητών σε συνεργασία με τον κ. Α. Κατερινόπουλο και το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Αέναον (ώρες 21.00-23.00)”

Πάρκο Θερβάντες- Ενετικός Λιμένας Ναυπάκτου Μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο Aegean jazz με τη χορηγία της Γέφυρα Α.Ε. (ώρες 21.00-23.00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Αρχαιολογικός χώρος Στράτου Μουσική συναυλία με τη Μελίνα Κανά (συνεργασία με Δήμο Αγρινίου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Αρχαιολογικός χώρος Νέας Πλευρώνας Μουσική εκδήλωση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα σε συνεργασία με το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Κάστρο Αντιρρίου Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό