Παναιτωλικός: Το μεσοεπιθετικό παζλ της νέας σεζόν…

Η έλευση του Γκονσάλβες αυξάνει τον «κυανοκίτρινο» ανταγωνισμό και 9 παίκτες θα «παλεύουν» για τις 4 ή 5 θέσεις του δημιουργικού-εκτελεστικού σκέλους

Παίκτης του Παναιτωλικού μπορεί να λογίζεται ο Βάγκνερ Γκονσάλβες, καθώς βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και απομένουν οι ανακοινώσεις. Η έλευση του Βραζιλιάνου με γαλλικό διαβατήριο ακραίου διαμόρφωσε το «κυανοκίτρινο» μεσοεπιθετικό παζλ της νέας σεζόν και πλέον γέμισε το… οπλοστάσιο του Λουίς Κάστρο. Σε 4-1-4-1 αλλά και 4-2-3-1 έκλεισαν οι θέσεις σε άκρα, φορ και πίσω από το «9αρι» και τα «καναρίνια» δείχνουν… γεμάτα.

*Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Μπαϊροβιτς, Μοράρ, ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς και ο Καμαρά. Στους τρεις προστέθηκε και ο νεαρός Καββαδίας.

*Στα άκρα οι Ντουάρτε, Ντίας συνεχίζουν από πέρσι και αποκτήθηκαν Ρομάν και Γκονσάλβες. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει αριστερά ο Μοράρ, ενώ σε περίπου δύο μήνες θα έχει αποθεραπευτεί και ο Ηλίας Γιαννιώτης.

*Για τις θέσεις ή θέση πίσω από φορ, στο δημιουργικό σκέλος ο Παναιτωλικός δεν έχει το κλασικό «δεκάρι», όπως πέρσι με τον Μάζουρεκ, αλλά θα παίζει με ένα ή και δύο «8αρια». Ηρθε ο Ντάλσιο, ξεπήδησε ο μικρός Φυτόπουλος, ενώ με την έλευση του Γκονσάλβες μπορεί πλέον πιο εύκολα να ξεμπλοκαριστεί ο Ντίας από τα άκρα και να περάσει στον άξονα, όπου πέρσι έκανε ορισμένα πολύ καλά ματς. Ξέχωρα βέβαια από το ενδεχόμενο να δούμε τον Μοράρ σε ελεύθερο ρόλο, ένα κλικ πίσω από τον Μπαϊροβιτς ή τον Καββαβία, μέχρι να επιστρέψει ο Καμαρά.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως από μία «δεξαμενή» 9 παικτών και πιο συγκεκριμένα των Μπαϊροβιτς, Μοράρ, Καββαδία, Ντουάρτε, Ντίας, Ρομάν, Γκονσάλβες, Ντάλσιο, Φυτόπουλου, θα ξεκινούν 4 ή 5, ανάλογα με το πόσα «εξάρια» ή «εξαρο/οκτάρια» θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, όπου και εκεί υπάρχει πληθώρα επιλογών (Λουσέρο, Σιέστεντ, Ταχάρ, Μιμίτο, Τσιγγάρας). Π.χ. χθες στην Τρίπολη ήταν οι Λουσέρο, Ντάλιο, Φυτόπουλος. Μάλιστα οι 9 «υποψήφιοι» θα γίνουν 11, μόλις επιστρέψουν Καμαρά και Ηλ. Γιαννιώτης.

πηγή : gazzetta.gr