Ηλεκτρονικές υποδομές και ηλιακά παγκάκια στο δήμο Αγρινίου μέσω ΕΣΠΑ

Στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 420.186,40 € εντάχθηκε το έργο που αφορά τις «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Μεταξύ των παρεμβάσεων αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ηλιακών παγκακιών, που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και δίδουν στους πολίτες τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους ή να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης αποτελεί ένα σύνολο δράσεων με στόχο την βελτίωση της επικοινωνία του δήμου με τους δημότες και επισκέπτες, μέσω της εγκατάστασης ηλεκτρονικών υποδομών σε χώρους του Δήμου Αγρινίου (κτίρια, εξωτερικοί χώροι. Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υποδομών σε χώρους του Δήμου Αγρινίου όπου παρέχονται υπηρεσίες συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, διαφόρων εκδηλώσεων (πολιτιστικών, παρουσιάσεων κ.λπ.) και εκπαίδευσης. Οι χώροι – αίθουσες χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου καθώς και από πολιτιστικούς και άλλους φορείς. Επίσης αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και υπηρεσιών πληροφόρησης των δημοτών – επισκεπτών σε περιοχές απομακρυσμένες (εκτός αστικού ιστού), και οθόνες-υπολογιστές πληροφόρησης. Επιπλέον καινοτόμα ηλιακά παγκάκια σε επιλεγμένα σημεία της πόλης του Αγρινίου.