Ανοιχτή σε συζήτηση με Φαρμάκη η παράταξη Σπηλιόπουλου

Και ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες πως ο Κώστας Σπηλιόπουλος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ και στο ΚΙΝΑΛ μιλούν για συναλλαγή του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Δυτική Ελλάδα Μπροστά” με τη ΝΔ, προκειμένου να στηριχθεί και μετεκλογικά ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η παράταξη του Κ. Σπηλιόπουλου με σημερινή της ανακοίνωση δηλώνει πως είναι ανοιχτή σε συζήτηση με το νέο Περιφερειάρχη για συνεργασία….

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Σπηλιόπουλου:
Συνάντηση με τους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», είχε την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Κώστας Σπηλιόπουλος.Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα ενόψει της νέας περιόδου που αρχίζει από 1/9/2019, καθώς και ο ρόλος της παράταξης στο νέο σκηνικό.Με ομοφωνία επιβεβαιώθηκε ότι η παράταξη θα κινηθεί συγκροτημένα και οργανωμένα με βάση τις αρχές και τις δεσμεύσεις που είχε δώσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα:
1. Η περιφέρεια χρειάζεται άλλη πορεία από αυτή που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.
2. Χρειάζεται νέος τρόπος λειτουργίας, άλλες δομές και άλλα πρόσωπα.
3. Το σύστημα παρακολούθησης και προώθησης των μεγάλων έργων (πχ. Πάτρα – Πύργος) πρέπει να αλλάξει άμεσα.
4. Ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ πρέπει να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο με βάση τις ανάγκες αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας, κυρίως όμως να δημιουργεί προϋποθέσεις προσέλκυσης νέων κεφαλαίων προς επένδυση.
5. Για την αποφυγή φαινομένων αδιαφάνειας και διαπλοκής θα υπάρχει συστηματική παρακολούθηση και έλεγχος.
6. Με βάση αυτές τις αρχές και με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη της περιφέρειας, η παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» είναι ανοιχτή σε συζήτηση με το νέο Περιφερειάρχη, κ. Φαρμάκη για συνεργασία. Κάτι άλλωστε που αποτελεί εντολή του λαού της περιφέρειας.