Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας ο Γιώργος Σιμάκης

Με ευρεία πλειοψηφία αναδείχθηκε, το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας ο κ. Γιώργος Σιμάκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» του κ. Βασίλη Γκίζα.
Αντιπρόεδρος και γραμματέας εξελέγησαν αντιστοίχως ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Παναγιώτης Κονίδας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» κ. Γιώργος Κοτρώνης.

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος δίνοντας το στίγμα της νέας περιόδου, δήλωσε:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου να με εκλέξετε σε αυτό το ύπατο αξίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω το Δήμο μας από ένα καίριο και υπεύθυνο πόστο. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του και της ιστορίας του Δήμου Ναυπακτίας. Θέλω επίσης να δεσμευτώ ότι θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου να εκφράζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς του.
Συμμετέχουμε στα κοινά και μπορεί να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αθετήσουμε το ρόλο και το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους συμπολίτες μας που μας επέλεξαν. Για το λόγο αυτό θέλω να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό μας συμφέρον, τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και να συνεργαστούμε. Αυτό απαιτούν οι καιροί, αυτό απαιτούν οι συμπολίτες μας. Αυτό θα επιδιώξω και εγώ.
Συνεχίζουμε και ζούμε σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και καλούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με νέους κανόνες και νόμους με τον Κλεισθένη. Είμαστε όμως πολιτικά όντα και θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολιτικά. Να συζητούμε, να καταθέτουμε τις απόψεις μας με ευπρέπεια, νηφαλιότητα, ήθος και χωρίς υπερβολές. Από την πλευρά μου, θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό δεν μπορώ να το πράξω μόνος μου, θα πρέπει να έχω και τη δική σας βοήθεια».

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Σιμάκης γεννήθηκε στις 08/10/1971. Αποφοίτησε το 1989 από το λύκειο Ναυπάκτου και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1998.
Αφού εξέτισε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς στο Υγειονομικό και το αγροτικό του στο άγονο Π.Ι Καταφυγίου του Κ.Υ Άνω Χώρας ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο ΓΝ Μεσολογγίου για 2 χρόνια και στην συνέχεια 4 χρόνια (2007-2011) στην Γαστρεντερολογική κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά. Στο διάστημα της ειδικότητας έκανε εξειδίκευση στην Ηπατολογία για 6μήνες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γαστρεντερολογίας της ιατρικής σχολής κ. Παπαθεοδωρίδη. Από το 2011 διατηρεί γαστρεντερολογικό ιατρείο στην Ναύπακτο στην οδό Ιντζέ 9.
Είναι παντρεμένος με την Ζαχαρία Σεβαστή και έχει ένα κοριτσάκι 4 ετών.