Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Φοβούνται τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η κυβέρνηση των ΄΄αρίστων΄΄ της Ν.Δ. πλην ακόμη κλείσει δυο μήνες διακυβέρνησης έφερε ένα τσουνάμι αλλαγών στον νόμο που ρυθμίζει την λειτουργία των ΟΤΑ ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) ανατρέποντας τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στους Δήμους , αναιρώντας στην πράξη το σύστημα της απλής αναλογικής και της ισοτιμίας της ψήφου των συμπολιτών μας , αποδεικνύοντας ότι φοβάται τις δημοκρατικές διαδικασίες , την συμμετοχή των δημοτών στα κοινά και την δυνατότητα των τοπικών κοινοτήτων να αποφασίζουν για τον τρόπο λύσης των τοπικών προβλημάτων και τις προτεραιότητες των έργων που πρέπει να γίνουν . Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της επιχειρεί να ακυρώσει τα Δημοτικά συμβούλια από τον αποφασιστικό τους ρόλο , εκχωρεί αρμοδιότητες και υπερεξουσίες στις επιτροπές του Δήμου αλλάζοντας με προκλητικό και πρωτοφανή τρόπο τους συσχετισμούς εντός των επιτροπών αυτών υπέρ της παράταξης του Δημάρχου (αποκλείει παρατάξεις,). Μεταφέρει υπέρ-αρμοδιότητες (άρθρο 3) στην οικονομική επιτροπή, που διορίζεται με πλειοψηφία από τον Δήμαρχο, ανεξαρτήτως ποσοστού Α΄ γύρου (άρθρο 2).
Αφαιρεί το πάγια νομοθετημένο, σε όλο το προηγούμενο νομικό πλαίσιο της Τ.Α. (“ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” κώδικας ν. 3643, “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”) δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, να ζητήσει άσκηση της όποιας αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής (παλαιότερα δημαρχιακής) και παραβιάζει το κυρωμένο άρθρο 3 νόμος 1850/1989 του Ευρωπαϊκού χάρτη τοπικής αυτονομίας. Καταργεί την πρόσφατη ψήφο των πολιτών στην 4η κάλπη των κοινοτικών εκλογών. Αφαιρεί κάθε δικαίωμα απόφασης των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων για την περιοχή τους. Πρόδηλα αντισυνταγματικό ότι διορίζει εκ των υστέρων, μετά την εκλογή και με γνωστά τα ονόματά τους, προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ορίζοντας ως πρόεδρο τον πλειοψηφίσαντα του πρώτου συνδυασμού και όχι τον εκλεγόμενο (σύμφωνα με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ) μεταξύ των πλειοψηφισάντων, των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμών, από το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας. Τέλος, στα άρθρα 1 και 2 κατά παράβαση κάθε έννοιας ισονομίας ψήφου, δίνει δυνατότητα συμπράξεων παρατάξεων, μόνο όταν συμπράττουν με την παράταξη του Δημάρχου!!!!

Σύμπραξη που αποφασίζεται με πλειοψηφία των μελών των παρατάξεων και δεν ανακαλείται ποτέ, ακόμα και αν συμφωνήσουν όλοι από μία παράταξη να αποχωρήσουν από τη σύμπραξη δεν μπορούν να επανασυστήσουν την παράταξή τους. Έτσι στις μετέπειτα κατανομές των οργάνων λογίζονται ως αριθμός στην παράταξη του Δημάρχου ακόμα και αν προσχωρήσουν σε άλλη παράταξη!!! Κυριολεκτικά προχωρά σε μία θεσμική και αντισυνταγματική εκτροπή, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ψήφο και την θέληση των συμπολιτών μας στις πρόσφατες εκλογές, αποδεικνύοντας για τους δικούς της λόγους ότι φοβάται την Δημοκρατία, την συμμετοχή των πολιτών στα του Δήμου και την συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο και τα όργανα του Δήμου. Πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις του Δήμου, και κυρίως η παράταξη του κου Δημάρχου, κάνοντας σαφές, με δεδομένους τους συσχετισμούς στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, πως σκέφτεται να κινηθεί και πολιτευθεί στα μεγάλα ζητήματα και την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας , την από κοινού διεκδίκηση λύσεων, και την επιχειρούμενη προσπάθεια ακύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, που τόσο επαίρονταν ότι είναι υπέρ της.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ