Για προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση για το ΧΥΤΑ Στράτου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Στράτου, προϋπολογισμού 3.000.800€. Τον προηγούμενο μήνα ο Σύνδεσμος Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Στράτου επικύρωσε την απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού του έργου και ανακήρυξε μειοδότη του έργου την εταιρεία «Ν. Νικολόπουλος ΑΤΕ». Πλέον το σχέδιο της σύμβασης έχει αποσταλεί για τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο και αναμένεται σύντομα η διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό, που είχε κριτήριο την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά, συμμετείχαν έξι συνολικά εταιρείες, αρκετές από τις οποίες είναι τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου πανελλαδικά, όπως η “Ηλέκτωρ” του ομίλου Μπόμπολα και η “Μεσόγειος A.E.” συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη.

Ωστόσο ο διαγωνισμός από την αρχή σχεδόν της εξέλιξής του προχώρησε μέσα από αλλεπάλληλες προσφυγές, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει παρά πολύ. Έτσι προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ ο Σύνδεσμος Διαχείρισης προχώρησε σε αλλεπάλληλους συνοπτικούς διαγωνισμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός.