Η εποχή που οι οικονομικά αδυνατούντες «προτείνονται»

Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου επεφύλασσε μια ενδιαφέρουσα έκπληξη…

Κατά τη συζήτηση που αφορούσε την οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδυνατούντων πολιτών έγινε σαφές πως στην εποχή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση οι οικονομικά αδυνατούντες ενδεχομένως δεν θα κρίνονται με βάση το νόμο και τα κριτήρια που αυτός θέτει, αλλά μάλλον θα «προτείνονται» από τις παρατάξεις και θα προκύπτουν από «συνεννόηση» των δημοτικών παρατάξεων με τη δημοτική αρχή… Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τη συζήτηση που είχαν επί του θέματος ο Ν. Καζαντζής, επικεφαλής της παράταξης το «Ο τόπος μας αξίζει» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Καλαντζής.

«Όπως είπε κάποιος άλλος σύμβουλος από 1/9 έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, μέχρι 31/8 μπορούσατε αυτό το κονδύλι να το μοιράζετε σε όποιον θέλετε εσείς ως υπηρεσία. Τώρα θα πρέπει κάπως να μαζευτεί…» είπε αρχικά ο Ν. Καζαντζής και πρόσθεσε πως «υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδεχομένως να δικαιούνται αυτό το βοήθημα και απευθύνονται στις δικές μας παρατάξεις. Πρέπει να δείτε την οικονομική ενίσχυση των αδυνατούντων κατοίκων του δήμου στα πλαίσια της συνεννόησης με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Διότι εμείς έχουμε να προτείνουμε πολύ κόσμο, που δικαιούται. Μέχρι τώρα ήταν μόνο δικό σας προνόμιο… Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα η υπηρεσία σας να δώσει στη δική μας παράταξη όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε και πότε πρέπει να σας προτείνουμε άτομα. Σήμερα όμως εμείς θα προτείνουμε την αναβολή του θέματος για να εμπλουτιστεί αυτός ο πίνακας, αν δεν το πράξετε εμείς θα καταψηφίσουμε…».

Ο Κ. Καλαντζής απαντώντας στη αιχμή του Ν. Καζαντζή είπε μεταξύ άλλων πως «έχετε δικαίωμα όλοι να ενημερωθείτε από την υπηρεσία για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Είστε ευπρόσδεκτοι όλες οι παρατάξεις να το ελέγξετε. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο, γιατί δεν όταν είσαι καθαρός δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα». Και στη συνέχεια αφού μεσολάβησε η προτροπή του δημάρχου «καλέστε τις παρατάξεις» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση «αν ξέρετε ανθρώπους που έχουν προβλήματα, εμείς είμαστε ανοιχτοί να τα εντάξουμε…».