Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αγρινίου για το 2020 ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή

Την κατάρτιση του Προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Αγρινίου για το 2020 ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή σε τακτική συνεδρίαση. Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος ενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών προβολής τις οποίες υλοποίησε η Διεύθυνση Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης – Τμήμα Τουρισμού κατά το 2019 καθώς και για το σχέδιο προγράμματος δράσεων για το 2020.

Στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Αγρίνιο εστίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός θα στηριχθεί στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και πρέπει με νέες προτάσεις να τα προβάλλουμε.

Στον Δήμο Αγρινίου ξεκινάμε από το μηδέν, αφού δεν υπήρχαν οι υποδομές να στηρίξουν ένα σύγχρονο τουριστικό πρότυπο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χάρτης όπου θα καταγράφονται οι εναλλακτικές δυνατότητες της περιοχής μας και οι προτάσεις για την στρατηγική αξιοποίησης τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσουν να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου. Το Αγρίνιο μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό».

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση «PHILOXENIA» με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι επαγγελματίες και φορείς επιθυμούν να παρευρεθούν ή να προβάλουν τη δράση τους μέσω της συμμετοχής του Δήμου στην «PHILOXENIA», 8-10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου (κ. Φωτεινή Τσινιά, Τηλ. 2041364404) για να ενημερωθούν.