3.000 εισιτήρια σε μια εβδομάδα στο Αγρίνιο “ο Joker”

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς έπειτα από μόλις δώδεκα μέρες παραμονής στους κινηματογράφους συγκέντρωσε πανελλαδικά σκάρτο από μισό εκατομμύριο εισιτήρια… Και φυσικά σαρώνει και στο Αγρίνιο ο «Joker». Στο δημοτικό κινηματογράφο «Άνεσις» την πρώτη εβδομάδα της προβολής του κόπηκαν, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 16/10, κόπηκαν 3.000 εισιτήρια. Γι’ αυτό και η προβολή της θα συνεχιστεί και την προσεχή εβδομάδα. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς την τακτική του δημοτικού κινηματογράφου να επιτρέπεται δύο μέρες της εβδομάδας με ένα εισιτήριο η είσοδος σε δύο άτομα, τότε το «Joker» παρακολούθησαν σχεδόν 3.500 Αγρινιώτες. Στις βραδινές μάλιστα παραστάσεις επικρατούσε το αδιαχώρητο και η ουρά για το εισιτήριο παρ’ ολίγο να διακόψει και την κυκλοφορία επί της Χαριλάου Τρικούπη. Το τι «ψάρια» θα πιάσει ο «Joker» στα Όσκαρ μένει να το δούμε… όμως οι περισσότεροι παραδέχονται πως η ερμηνεία του Γιόακιν Φίνιξ είναι οσκαρικού επιπέδου.

Kαι μέσω… «Joker» η συμπαράσταση στον Παναγιώτη – Ραφαήλ

Την επιτυχία του «Joker» σκέφτηκαν λοιπόν οι ιθύνοντες του δήμου Αγρινίου και αποφάσισαν τα έσοδα του δημοτικού κινηματογράφου στις δύο προβολές της Τετάρτης 16/10 να διατεθούν για τη στήριξη του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ που νοσεί από τη βαριά εκφυλιστική νόσο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας τύπου 1 και πρέπει να μεταβεί άμεσα στην Βοστώνη για να λάβει θεραπεία. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. 360 εισιτήρια κόπηκαν συνολικά την Τετάρτη, όμως 700 άνθρωποι παρακολούθησαν τις δύο προβολές, λόγω της καθιερωμένης προσφορά του δημοτικού κινηματογράφου κάθε Τετάρτη ένα εισιτήριο να ισχύει για δύο άτομα. Ενώ πολλοί έσπευσαν να συνεισφέρουν σε ειδικό κουμπαρά που θα έχει στηθεί στην είσοδο του κινηματογράφου.

Ο δήμος Αγρινίου είναι από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν την προσπάθειας της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ να μεταβεί στις ΗΠΑ για μια νέα γονιδιακή θεραπεία. Για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ κινητοποιούνται μάλιστα και άλλοι φορείς και σωματεία. Για παράδειγμα, αύριο ο Αστέρας Αγρινίου στον εντός έδρας αγώνα του στο γήπεδο Καραπαπά θα στήσει κι αυτός έναν κουμπαρά προκειμένου όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Παναγιώτη – Ραφαήλ να παλέψει την ασθένειά του με μία δεύτερη θεραπεία.