Έσπασε… ταμεία για το Αγρίνιο ο Φαρμάκης!

Χρηματοδοτεί τη μελέτη για τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου και προωθεί το αρχαίο θέατρο της Στράτου, παρά το γεγονός ότι άλλα θέατρα της περιοχής έχουν ήδη εγκεκριμένη μελέτη

Πιστεύαμε αρχικά πως η σημερινή επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη είναι η πρώτη επίσκεψη αρμοδίου Υπουργού στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου. Ομως όχι! Η πρώτη Υπουργός του Υπουργείου – ιδιοκτήτη των Καπναποθηκών Παπαπέτρου ήταν πριν δυόμιση περίπου χρόνια αυτή της Λυδίας Κονιόρδου. Μια ολιγόλεπτη όμως επίσκεψη από την οποία δεν έμεινε ούτε… φωτογραφία.

Σήμερα όμως πέραν πάσης αμφιβολίας είχαμε την πρώτη επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Και ο Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε το κτίριο των Καπναποθηκών όχι με άδεια χέρια… Η Περιφέρεια θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την μετατροπή των Καπναποθηκών σε Μουσείο. Αν όλα πάνε καλά ξεκινώντας η επόμενη προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ, δηλαδή από το 2022 και μετά, θα υπάρχει ωριμότητα προκειμένου το έργο να ενταχθεί και να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Πέραν τούτου ο Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Στράτου, η μελέτη της οποίας αναμένεται να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα. Αυτή η πρόθεση του Νεκτάριου Φαρμάκη έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ο Περιφερειάρχης επιλέγει να προωθήσει το αρχαίο θέατρο της Στράτου έναντι άλλων αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν ήδη εγκεκριμένες από το ΚΑΣ μελέτες αναστήλωσης και θεωρητικά θα μπορούσε να πει κανείς πως είχαν προτεραιότητα.