Ξεχείλησαν τα σκουπίδια στο κέντρο του Αγρινίου [pics]

Προβληματική είναι σήμερα, Κυριακή 20/10, η καταάσταση με τα σκουπίδια ιδίως στο κέντρο του Αγρινίου.

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συνάπτουν συμβάσεις με ιδώτες, για υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, δεν πραγματοποιήθηκε αποκομιδή απορριμμάτων.

Αποτέλεσμα ήταν οι κάδοι και τα καλαθάκια να ξεχειλίσουν από σκουπίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και από την πρωινή εκδήλωση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και την πολυκοσμία που υπήρξε στο κέντρο της πόλης, η πλατεία Δημοκρατίας θύμιζε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Ο Δήμος Αγρινίου κάλεσε τους πολίτες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να δείξουν κατανόηση και να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους. Μια έκκλήση όμως που ελάχιστους ελήφθη υπ’ όψιν… Είναι χαρακτηριστική και η εικόνα των κάδων σε πεζοδρόμους και σε περιοχές με πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου οι σωροί των σκουπιδιών κατέλαβαν αρκετά μέτρα του δρόμου και των πεζοδρομίων.

Σκουπίδια