Πρόβλημα με τα σκουπίδια: 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση με το ήδη υπαρκτό πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στις πόλεις, όπως το Αγρίνιο και ιδίως στο κέντρο τους, είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ χθες έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων. Οι δήμοι Μεσολογγίου και Ναυπακτίας καλούν τους δημότες και τους επαγγελματίες να περιορίσουν στο δυνατότερο βαθμό την εναπόθεση απορριμμάτων για το προσεχές 48ωρο. Ο δήμος Αγρινίου “παρακαλεί τους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους από την Τρίτη το βράδυ έως την Πέμπτη το βράδυ”.