Σπόροι Κάνναβης: Εσύ γιατί θα τους χρησιμοποιήσεις;

Κάνναβη! Μια ουσία που μας απασχολεί και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να μας απασχολεί για καιρό.

Πως όμως που για χρόνια συγκαταλεγόταν στις ναρκωτικές ουσίες κατέληξε να γίνει ένα φυτό γεμάτο οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη για τον οργανισμό;

Ένα Παρεξηγημένο Φυτό
Θα πρέπει να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι η κάνναβη από μόνη της μπορεί να είναι είτε η παράνομη ουσία του παρελθόντος, είτε η γεμάτη οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες, σχεδόν μαγική, ουσία του σήμερα. Όλα έχουν να κάνουν με την περιεκτικότητα του φυτού σε συγκεκριμένες ουσίες.

Ανάμεσα στις 100 και πλέον ουσίες που έδειξε το σκανάρισμα της κάνναβης, ξεχώρισαν δύο. Η μία, η τετρακανναβιδιόλη είναι υπεύθυνη για τις ψυχοτρόπες ιδιότητες που κατατάσσουν την κάνναβη στις ναρκωτικές ουσίες. Η δεύτερη, η κανναβιδιόλη είναι αυτή που θεωρείται σήμερα υπεύθυνη για όλα τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού.

Αυτό λοιπόν που αναζητάμε είναι σπόροι κάνναβης που παράγουν φυτά πλούσια σε περιεκτικότητα κανναβιδιόλης και φτωχά σε τετρακανναβιδιόλη.

Οι σπόροι κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Έτσι υπάρχουν σπόροι που είναι απλά συλλεκτικοί, σπόροι που προορίζονται για καλλιέργεια και σπόροι που είναι για κατανάλωση.

Οι σπόροι που είναι για συλλεκτική χρήση μπορούν να έχουν διάφορες περιεκτικότητες και να παράγουν διαφορετικά άνθη.

Η κάνναβη μπορεί να παραχθεί είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Οι σπόροι τις είτε με φυσικό, είτε με τεχνικό τρόπο προσαρμόζονται σε αυτό το δεδομένο. Έτσι οι σπόροι μπορούν να είναι θηλυκοί ή μη, εξωτερικού χώρου ή να ανθίζουν αυτόματα. Οι τελευταίοι δεν επηρεάζονται από τη φωτοπερίοδο(ανθίζουν αυτόματα) σε 12 και 18 ώρες, ενώ παράγουν μόνο θηλυκά φυτά.

Οι σπόροι κάνναβης που προορίζονται για χρήση(βρώση ή παραγωγή βρώσιμων ειδών), ανήκουν στην κατηγορία της βιομηχανικής κάνναβης, τις κάνναβης δηλαδή που περιέχει επίπεδα τετρακανναβιδιόλης σε ποσοστό μικρότερο του 0,2%. Στην περίπτωση που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κανναβιδιόλη ονομάζονται σπόροι cbd. Αυτή η κατηγορία χρησιμοποιείται σήμερα φαρμακευτικά καθώς έχει τα μεγαλύτερα οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες.