Κεραμέως: Αν ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία θα λειτουργήσει το τμήμα στο Αγρίνιο

O διάλογος στον τηλεοπτικό αέρα με τον Γ. Παπαναστασίου
Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, «Πρωινοί Τύποι», μίλησε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους προέβη στην απόφαση για αναστολή της λειτουργίας 38 Pανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που θα λειτουργούσε το 2020 στο Αγρίνιο.

Αναφερόμενη συνολικά στο ζήτημα η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «η αναστολή έγινε για να ζητηθεί η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής που είναι επιφορτισμένη με το έργο αυτό, κάτι που δεν είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ερευνηθεί εάν ένα Τμήμα πρέπει να ιδρυθεί, εάν χρειάζεται να λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικές ανάγκες, εάν καλύπτονται οι μελέτες βιωσιμότητας κτλ. και εφόσον αυτό αξιολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, τότε κάποια Τμήματα από αυτά θα λειτουργήσουν, με απώτερο στόχο να δώσουμε σωστή εκπαίδευση στους νέους και να τους δώσουμε πτυχία με αντίκρισμα».

Κατά της εκπομπής παρενέβη τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε να λειτουργήσει κανονικά το τμήμα στο Αγρίνιο. Η Υπουργός απάντησε πως πρώτα θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και αν κριθεί ότι η λειτουργία του τμήματος εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει.