Ο φορολογούμενος πληρώνει για να υπάρχει Φιλαρμονική για άλλους λόγους

Ευτυχώς που βρέθηκε η κυρία που έχει τραγουδήσει το “A πα πα πα πα πα πα πα πα, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα” να πει ότι η Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου τίμησε με την παρουσία της το “X Factor” και ανέβηκε λιγάκι στην υπόληψή μας η Φιλαρμονική… Δηλαδή μετά το “X Factor” εκτιμήσαμε την εξαιρετική δουλειά που επί χρόνια γίνεται στην Φιλαρμονική; Και κάπως έτσι το Αγρίνιο “ακούγεται”, “διαφημίζεται” κερδίζουμε σε “προβολή” και έρχεται και η “ανάπτυξη”… Γιατί, τι θέλουν οι βλάχοι; Διαφήμιση, προβολή και μπόλικο ταρατατζούμ!

Είναι οπωσδήποτε ευτελές το πόσο που δαπάνησε ο δήμος για να βρεθεί η Φιλαρμονική στο studio του “X Factor”, αλλά το θέμα είναι καθαρά σημειολογικό. Ο φορολογούμενος πληρώνει για να υπάρχει Φιλαρμονική για άλλους λόγους κυρίως εκπαιδευτικούς και όχι για να σουλατσάρει ως κομπάρσος σε μουσικά reality. Είναι η ευτέλεια του να βρεθούν σε ένα μουσικό reality παιδιά και νέοι άνθρωποι, που θέλουν να μάθουν μουσική, που αγαπούν τη μουσική και μαθαίνουν τη μουσική, όπως πραγματικά είναι.

Ας ελπίσουμε κάποιος να εξήγησε στα παιδιά αυτά ότι το σημαντικό είναι αυτό που κάνουν στην καθημερινότητά τους, στο μάθημα της μουσικής, στις πρόβες πάνω στο όργανο και όχι ότι βγήκαν κάποια στιγμή στο γυαλί ως φονταδόροι για να κάνουν τα πιαριλίκια τους κάποιοι άλλοι! Και να τους εξήγησε ότι η δουλειά τους και ο μόχθος τους πάνω στη μουσική αλλού θα εκτιμηθεί όχι στα χαζο-reality…