Αλαλλούμ με το ΔΣ του Νοσοκομείου

Ένα μικρό αλαλλούμ προέκυψε με τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Κατ΄αρχάς στην υπουργική απόφαση δεν υπάρχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των ιατρών, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες για το εάν το ΔΣ του νοσοκομείου μπορεί να συνεδρίασει νόμιμα…. Σημειωτέον ότι ο νόμος δεν έχει αλλάξει και σε άλλες πρόσφατες αποφάσεις για τον ορισμό του ΔΣ νοσοκομείων οι εκπρόσωποι των ιατρών και του λοιπού προσωπικού συμμετέχουν κανονικά στα νέα Διοικητικά Συμβούλια.

Παράλληλα ένας από τους ορισθέντες ως τακτικός μέλος στο ΔΣ του Νοσοκομείου, ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Μαρνέζος, παραιτήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Το ΔΣ θα μπορούσε φυσικά να συνεδριάσει με την ορισθείσα ως αναπληρώτρια του Π. Μαρνέζου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου ορισμός ενός μέλους είτε ως τακτικό, είτε ως αναπληρωματικό.

Σε κάθε περίπτωση με τέσσερις μήνες καθυστέρηση στον ορισμό του ΔΣ των νοσοκομείων, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου και με τη υπουργική απόφαση ορισμού να έχει πάρει ήδη ΦΕΚ… το μην ξέρει κανείς αν μπορεί πλέον να συνεδριάσει το ΔΣ, μόνο ως τραγέλαφος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αναλυτικά τα μέλη του ΔΣ, όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ:
-Τσώλης Ανδρέας Διοικητής στο ΓΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ως Πρόεδρος του ΔΣ.
-Παπαδόπουλος Παναγιώτης Αναπληρωτής Διοικητής στο ΓΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
-Κούρτη Αρετή, δικηγόρος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Κανιώτη Θωμά, ελεύθερο επαγγελματία.
-Μαρνέζος Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Σύρρου Αγλαία, Εκπαιδευτικό.
-Στυλιαράς Δημήτριος, υπάλληλος ΕΦΚΑ – ΤΥΜ Αγρινίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κάλπη Χρήστο, ελεύθερο επαγγελματία.
-Σούκη Ελένη, Συντονίστρια, Διευθύντρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας, με αναπληρωτή της τον Κανελλόπουλο Θεόδωρο, Συντονιστή Δ/ντή Παιδιατρικής, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του εν λόγω Νοσοκομείου.
-Πατσιαλός Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικής- Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, με αναπληρώτριά του την Λιάγκα Αλεξάνδρα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του εν λόγω Νοσοκομείου.