Μαθητές των Ειδικών Σχολείων στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Α.με.Α.

Μαθητές από το 1ο και το 2οΕιδικό Σχολείο Αγρινίου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη», την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα», τον Ξενώνα «ΑΡΓΟ» και την «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» παρακολούθησαν σήμερα την παράσταση «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν».

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου συμμετείχε με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με το βραβευμένο έργο του Ρόι Κιφτ σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση. Την παράσταση παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ο Δήμαρχος Αγρινίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο δυνατό μήνυμα της ημέρας για τις ίσες ευκαιρίες, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία σύγχρονων και προσβάσιμων πόλεων : “Τα γενναία παιδιά της πόλης μας αποδεικνύονται πιο «Πιο Δυνατοί κι από τον Σούπερμαν». Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, οι μικροί μας ήρωες παρακολούθησαν στο ΔΗΠΕΘΕ μια παράσταση που μας παροτρύνει να συνυπάρξουμε, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις. Υπενθυμίζει σε όλους την υποχρέωση να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και να ανταγωνιζόμαστε μόνο τα όριά μας».