Mη σύννομες οι προτάσεις…

Mη σύννομο χαρακτηρίζεται στους κόλπους της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Για άλλη φορά διαστρέφουν συνειδητά την πραγματικότητα, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι προτάσεις τους ήταν (ως προς τον τρόπο κατάθεσης) μη συννόμες… Αν κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν διάβασαν ή δεν γνωρίζουν το τι προβλέπει ο νόμος για την ψήφιση εναλλακτικών προτάσεων στα τεχνικά προγράμματα των δήμων, αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν το γνωρίζει την προβλεπόμενη διαδικασία. Και η διαδικασία είναι σαφής και λέει ότι “Οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις συνοδεύονται από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Όμως η πρόταση των παρατάξεων πήγε στο δήμο πέντε ώρες πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και μάλιστα στη διεύθυνση προγραμματισμού και όχι στην τεχνική υπηρεσία… Ας κοιτάξουν επιτέλους το νόμο που διέπει τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Η αλήθεια βρίσκεται φυσικά στο άλλο άκρο, γιατί αν έμπαινε σε ψηφοφορία πρόταση που δεν είχε εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και ψηφίζονταν, τότε σήμερα μάλλον δεν θα είχαμε σύννομο τεχνικό πρόγραμμα…

Άρθρο 8 ΝΟΜΟΣ 4623/2019
Τεχνικό Πρόγραμμα δήμων και περιφερειών
1. Η παράγραφος 5 του άρθρου 208 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006 (Α΄ 114), τροποποιείται ως εξής:
«5. Η συζήτηση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος των δήμων πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο της εκτελεστικής επιτροπής και τις τυχόν εναλλακτικές προτάσεις που κατατίθενται από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις συνοδεύονται από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Κατά τη σύνταξη των προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες παρατάξεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου παρέχουν κάθε σχετικό στοιχείο. Η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου συνιστά και το εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα. Αν καμία πρόταση δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων και θεωρείται εγκεκριμένη η πρόταση που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους επί των παρόντων.»