«Το θαυμαστό ταξίδι της Πρωτονιφάδας» στο Αγρίνιο

Mε χαρά σας ανακοινώνουμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου και της κ. Μυρτώς Ραμμοπούλου: «Το θαυμαστό ταξίδι της Πρωτονιφάδας». Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στις 7:15 μ.μ . Το βιβλίο θα προλογίσει η Παιδαγωγός – Υπεύθυνη τού παιδικού τμήματος της Παπαστρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πόσο μεγάλος είναι άραγε τούτος εδώ ο κόσμος και πόσους αμέτρητους κόσμους κρύβει μέσα του;
Πόσο απέραντος είναι ο ουρανός και τι μπορεί να συμβεί ένα βράδυ του χειμώνα, κρύο και σκοτεινό, στην πιο μακρινή άκρη του; Γιατί άραγε φυσάει ασταμάτητα ο κυρ-Βοριάς, γιατί χορεύει σαν τρελή η Βροχοσταγόνα;
Κάπως έτσι γεννιέται στον ουρανό μια μικρή, σχεδόν αόρατη Πρωτονιφάδα και στη γη το Θείο Βρέφος που όλοι καρτερούσαν. Πώς θα ‘ναι άραγε το ταξίδι της Πρωτονιφάδας απ’ τον ουρανό στη γη και πόση σημασία μπορεί να έχει για εμάς η συνάντησή τους;
Σαν ταξιδέψεις μαζί της, θα ανακαλύψεις πως τίποτα δε γίνεται χωρίς λόγο, κανένας δεν υπάρχει χωρίς σκοπό: ήλιος και φεγγάρι, αέρας και νερό, σύννεφα και σταγόνες, άστρα και αστραχτίδες,
άγγελοι, άνθρωποι και ζωντανά ζωγραφίζουν έναν κυκλικό χορό που αιώνες τώρα λέγεται… ζωή!
Συγγραφέας: Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, Μυρτώ Ραμμοπούλου
Εικονογράφηση: Μαρία Νασοπούλου

Λίγα λόγια για τις Συγγραφείς
Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα, Αρχαιολογία στα Γιάννενα και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στην Εκπαιδευτική Πολιτική («Η ίδρυση των Μουσικών Σχολείων στην Ελλάδα») από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επίσης, εκπόνησε και υποστήριξε Διδακτορική Διατριβή με θέμα: «Στρατηγικές Γονεϊκής Επιλογής στην Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση».
Πεζά και ποιήματά της για παιδιά και ενηλίκους διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς: «Μελέαγρος, το Παλληκάρι και ο Κάπρος» (Εκδόσεις Ακρίτας), «Κάθε γωνιά και Αη-Βασίλης» (Εκδόσεις Ψυχογιός) – Έπαινος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2001, «Ο μικρός τυμπανιστής… των Εξαρχείων» (Εκδόσεις Ψυχογιός) – Έπαινος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2002, «Καλοκαιρινό μπουρίνι» (Κέδρος, 4η επανέκδοση 2014) – Α΄ Βραβείο Αστυνομικού μυθιστορήματος για παιδιά, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003, «Το Κρυμμένο Εργοστάσιο Παιχνιδιών» (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) – Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2010. Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Ανθολογία Διηγήματος» (Εκδόσεις Καστανιώτη) με το διήγημά της «Η Συνέντευξη», το οποίο βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος «Α. Σαμαράκης» το 2000. Για τη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά έχει αποσπάσει Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003 για το έργο της «ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας» (θεατρικές παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου) και Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 για το έργο της «Ιβάν… ο Τρυφερός».
Άλλα έργα της είναι: «Το Μυστήριο της Μυρτιάς» (Εκδόσεις Ακρίτας 2009), «Με την Πορφύρα και το Χρωστήρα» (Πατάκης 2009), «Ο Κωστής και το θαύμα των Χριστουγέννων» (Ακρίτας), «Σελίδες ενός Έφηβου Χειμώνα» (Εκδόσεις Πατάκη – Βραχεία λίστα για Κρατικό Βραβείο το 2014), «Το Καλοκαίρι των Αβάρων» (Εκδόσεις Κέδρος 2016 – Βραχεία Λίστα του περ. «Αναγνώστης»). Εργάζεται ως Δ/ντρια Γ/σίου.

Η Μυρτώ Ραμμοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Οι σπουδές της έχουν σχέση με τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Ασχολήθηκε επίσης με τον κλασσικό χορό, το θέατρο και τη μουσική, γι’ αυτό και αποτελούσε μέλος της χορωδίας του Τμήματος Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ και κατόπιν του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Από τα παιδικά της χρόνια αγαπούσε τη συγγραφή μικρών ιστοριών, σε σημείο που οι σχολικές της εκθέσεις να αποδεικνύονται λίγο πιο ευφάνταστες από ένα τυπικό «σκέφτομαι και γράφω». Σήμερα, συνεχίζει με τη δημοσίευση μικρών διηγηματικών αποτυπώσεων καθημερινών σκέψεων στο προσωπικό της ιστολόγιο, αρθρογραφεί σε μουσικά ηλεκτρονικά περιοδικά (webzines), συμμετέχει στη διοργάνωση φεστιβάλ, όπως στην Κεφαλονιά (Saristra Festival) και απολαμβάνει όσες περισσότερες συναυλίες μπορεί! «Το θαυμαστό ταξίδι της πρωτονιφάδας» είναι το πρώτο της παραμύθι.