Tεχνικό Πρόγραμμα: Αρχική επικύρωση από την Αποκεντρωμένη

Απομένει η κρίση επί της προσφυγής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Επικυρώθηκε, όπως αναμένονταν, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος για το 2020. Ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πρέπει να αποφανθεί και επί της προσφυγής που κατατέθηκε από τις τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Αγρινίου.

Η προσφυγή που κατατέθηκε αφορά το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση που έφεραν για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Επρόκειτο για μια πρόταση που αφορούσε οκτώ μελέτες σχετικά με διάφορα έργα.

Η πρόβλεψη του νόμου για την ψήφιση εναλλακτικών προτάσεων στα τεχνικά προγράμματα των δήμων και λέει ότι «οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις συνοδεύονται από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του δήμου». Η πρόταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατατέθηκε λίγες ώρες πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και μάλιστα όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη διεύθυνση προγραμματισμού και όχι στην τεχνική υπηρεσία… Χωρίς λοιπόν να συνοδεύεται από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία. Ωστόσο οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μιλούν για διαδικαστικά τερτίπια από την πλευρά της δημοτικής αρχής…