Είχαν μόνο 1.000 ευρώ για το παλιό Νοσοκομείο

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και χωρίς να υπάρχουν ακόμη μελέτες προέβλεψαν απορρόφηση ενός εκατομμυρίου για το 2019

Ποιοι αντέδρασαν λυσσαλέα στην πρόσφατη απόφαση του Υπ. Υγείας Β. Κικίλια να μειώσει τις πιστώσεις του έργου, που αφορά το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου; Μα φυσικά οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί που ενώ είχε ήδη υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν προνοήσει για πιστώσεις μόλις 1.000 ευρώ για το έργο εντός του 2019.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΑγρίνιοCulture.gr η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (δείτε την εδώ) στις 13-5-2019 αναφορικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προέβλεπε για το 2019 πιστώσεις μόλις 1.000 ευρώ για το έργο στο παλιό Νοσοκομείο.

Και ω του θαύματος σε τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις 18-6-2019 (δείτε εδώ), λίγες μέρες δηλαδή πριν τις εθνικές εκλογές και χωρίς ακόμη το έργο να έχει μελετητική ωριμότητα, προέβλεπαν πληρωμές 500.000 ευρώ για το 3ο τρίμηνο του 2019 και 500.000 για το 4ο τρίμηνο του 2019.

Τα σχόλια για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών του στελεχών περισσεύουν.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι πως ενώ δεν υπήρχαν ακόμη μελέτες, οι οποίες καθορίζουν και το κόστος κάθε έργου, αποφασίστηκε να γίνει -έστω λογιστικά- δέσμευση συγκεκριμένου ποσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο της ανακατασκευής μέρους του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου; Αυτό όσο και να προσπαθήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα μπορέσουν να το εξηγήσουν…

Το έγγραφο που σμπαραλιάζει κάθε κριτική για το παλιό Νοσοκομείο