Μετανάστες στο Άγριλο: Θεωρεί κανείς ότι δεν θα πάνε στο Αγρίνιο; αναρωτιέται ο Γ. Κατσούλας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας για την αντίδραση στη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στο Στρατόπεδο στον Άγριλο υπήρξαν μηνύματα όχι μόνο προς την Κυβέρνηση.

Τόσο ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας, όσο και ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης εξέπεμψαν κάλεσμα συστράτευσης προς τους άλλους δήμους της περιοχής, θέλοντας έτσι να καταδείξουν ότι το ζήτημα ξεφεύγει από τα στενά όρια της περιοχής της Αμφιλοχίας ή της Κατούνας. «Θεωρεί κανείς ότι το πρόβλημα θα είναι μόνο της Αμφιλοχίας; Αυτή η δομή θα είναι 10 λεπτά από την Αμφιλοχία και 22 από το Αγρίνιο. Θα τους απαγορεύσει κανείς να επισκέπτονται τις άλλες πόλεις του νομού; Θεωρεί κανείς ότι δεν θα πάνε στο Αγρίνιο; Αποκλείει κανείς να οργανωθούν “εκδρομές” από κάποιο τουριστικό γραφείο που θα τους κατεβάζει στην πλατεία του Αγρινίου;” αναρωτήθηκε με νόημα ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και πρόσθεσε πως “κάποιοι πολιτικοί παράγοντες θεωρούν ότι αποσόβησαν τέτοια εξέλιξη σε άλλα αστικά κέντρα του νομού και προσπαθούν να δρέψουν δάφνες…” Με αυτή τη τελευταία μάλιστα φράση ο δήμαρχος Αμφιλοχίας εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για στοχοποίηση της Αμφιλοχίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας είπε με νόημα ότι θα ήθελε στη συνεδρίαση και τους επτά βουλευτές και τον Περιφερειάρχη (μόνο ο Μ. Σαλμάς ήταν παρών, ενώ ο Νεκτ. Φαρμάκης απουσίαζε λόγω καθυστέρησης της πτήσης του αφού σήμερα επέστρεφε από το εξωτερικό) και πρόσθεσε πρέπει όλοι οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν θέση. Μάλιστα σημείωσε ότι θα έπρεπε όλοι οι δήμοι της περιοχής να υποδείξουν σημεία κατάλληλα για δομές μεταναστών.