Με το σταγονόμετρο η θέρμανση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Ξεπαγιάζουν όπως φαίνεται ασθενείς και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας των χαλασμένων κλιματιστικών ή λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε ό,τι αφορά στη θέρμανση είναι τραγική. Τα καλοριφέρ είτε είναι χαλασμένα είτε οι μονάδες δεν διαθέτουν πετρέλαιο, με συνέπεια να περνούν βασανιστικά οι ώρες για τους νοσηλευόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά νοσοκομεία οι συγγενείς παίρνουν μαζί τους από το σπίτι μικρές θερμάστρες προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν οι ασθενείς.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα περισσότερα νοσοκομεία φαίνεται ότι έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο και πολλά έχουν συνδεθεί με φυσικό αέριο, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή είναι ασυντήρητα τα κλιματιστικά σώματα ή είναι πολύ παλαιά και δεν αποδίδουν. Υπάρχουν νοσοκομεία που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο για οικονομικούς λόγους. Το ανοίγουν λίγες ώρες με αποτέλεσμα να μην έχουν επαρκή θέρμανση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το κρύο είναι και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για το οποίο αναφέρουν ότι «δεν λειτουργούν όλη την ημέρα τα καλοριφέρ και συνήθως λειτουργούν νυχτερινές ώρες και πρώτες πρωινές αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν ανάβουν όλο το 24ωρο και έτσι η ζέστη δεν επαρκεί για να καλύπτονται οι ασθενείς και το προσωπικό».