“Δεν είναι σωστό…” να αποκατασταθεί η αδικία…;

Μην κοιτάτε που τέτοια θέματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον όταν συμβαίνουν στην Αθήνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν και στην επαρχία. Ένα τέτοιο θέμα είναι και η κατάληψη που πραγματοποιούν οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον πολλά προβλήματα. Με χαρακτηριστικότερο το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, αφού τα δύο Τμήματα στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

«Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει εις βάρος των φοιτητών του τμήματος Αρχαιολογίας. Δεν μπορεί η κατάληψη ενός καταργημένου τμήματος να στερεί τη δυνατότητα φοίτησης σε φοιτητές άλλου τμήματος» είπε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, μιλώντας για το θέμα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και πρόσθεσε «για πολλούς λόγους δεν είναι σωστό να κληθεί η αστυνομία»….

Θα μπορούσε να κληθεί η αστυνομία είναι η αλήθεια, αλλά «δεν είναι σωστό…», λέει η Πρύτανις. Και άθελά της μας δίνει να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα πανεπιστήμια και τον φοβικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Έτσι τώρα το πράγμα επαφίεται στις διαθέσεις των φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ.