Εκπαιδευτικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου CI-NOVATEC στη Ναύπακτο

“Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα
Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems”

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC, “Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα – Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems” του Προγράμματος Interreg V-Α Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στη στην Αίθουσα Ναυπακτίας του Δημαρχείου Ναυπάκτου με θέμα: «Η αξία της πελατειακής ευφυΐας στον Τουρισμό: Πως η γνώση της ικανοποίησης των τουριστών επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, που αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της Περιφέρειας ως προς την περιοχή της Ναυπάκτου, καθώς επίσης στη σημασία και τα οφέλη του ευρωπαϊκού έργου. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Βασίλειος Γκίζας εστίασε σε θέματα που αφορούν την περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συνοπτική περιγραφή του ευρωπαϊκού έργου CI-NOVATEC πραγματοποίησε η υπεύθυνη του έργου Βίκυ Καραπάνου, ενώ συμμετείχαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας η οικονομική υπεύθυνη και υπεύθυνη επικοινωνίας Νάντια Λάνταβου, όπως επίσης η υπεύθυνη για τη διοικητική και επιστημονική υποστήριξη του έργου Μαρία Μιχαλοπούλου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Τοπικών Συνεργειών Τουρισμού, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπεύθυνοι τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος και διοργανωτές τοπικών εκδηλώσεων με έδρα την περιοχή της Ναυπάκτου, αλλά και εκπρόσωποι φορέων διοίκησης και χάραξης πολιτικής.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την παρουσίαση της πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CI-NOVATEC, τις δυνατότητες που δίνει για την καταγραφή των απόψεων επισκεπτών της περιοχής, αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης τους, ενώ έγινε και ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας σε σχέση με την προβολή των επιχειρήσεων και γενικότερα της περιοχής της Ναυπάκτου.