Με Ρόσα ο Παναιτωλικός τη δεύτερη νίκη του

Παναιτωλικός – Άρης 2-0
Mε δύο όμορφα γκολ του Ρόσα, ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 τον Άρη, πέτυχε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα και παράλληλα πήρε βαθμολογική ανάσα ενόψει play out!

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν δυνατά. Πίεζαν ψηλά, δεν επέτρεπαν στους Θεσσσαλονικείς να αναπτυχθούν, κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες και απείλησαν με τους Τζανακάκη (16′), Ντάλσιο (17′). Την ίδια στιγμή τα άκρα του Αρη ήταν «μπλοκαρισμένα», ο Ντουρμισάι έβγαινε εκτός αντίπαλης περιοχής για να πάρει μπάλα, όμως μετά το 20′ άρχισε και εκείνος να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Ο Κόρχουρτ δημιουργούσε και οι Σάσα (24′), Ντουρμισάι (26′) έκαναν τελικές, ενώ ο Λάρσον στο τρανζίσιον (39′) είχε και εκείνος μία καλή στιγμή. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, αλλά με την αίσθηση πως οι «κυανοκίτρινοι» πατούσαν καλύτερα και έλεγχαν τον ρυθμό. Είχαν κερδίσει 6 κόρνερ (έναντι 1), όμως δεν τα εκμεταλλεύθηκαν.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο… ζωηρές και με διάθεση να φτιάξουν περισσότερες φάσεις. Στο 51’, ο Φετφατζίδης έκανε την ατομική προσπάθεια, σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Κνετ μπλόκαρε.Επτά λεπτά αργότερα (58’) ο Παναιτωλικός προηγήθηκε σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπα να διώχνει λανθασμένα και να «στρώνει» στον Ρόσα, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό τον Κουέστα για το 1-0.Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί. Βέλεθ (61’) και Ντιγκινί (66’) είχαν δύο καλές στιγμές, με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα.

Στο 73’, οι παίκτες του Χάβου βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Ντάουντα να κάνει την κούρσα από τα δεξιά και να γυρίζει στην περιοχή, όπου βρήκε τον Ρόσα, ο οποίος πλάσαρε με εξαιρετική λόμπα τον Κουέστα για το 2-0.Στο εναπομείναν διάστημα, ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που σφράγισε τη νίκη του Παναιτωλικού (2-0).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ – Λιάβας (88’ Μαρσιάλ), Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν – Ντάλσιο, Ταχάρ – Τζανακάκης (62’ Μουνιέ), Άλβαρες (81’ Μάλης), Ρόσα – Ντάουντα

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα – Σόουζα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ (83’ Μαρτίνες) – Σάσα, Μπα (64’ Τόνσο) – Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα (42’ Ντιγκινί) – Ντουρμισάι