Με μαζική συμμετοχή και βραβεύσεις η πίτα των μηχανικών του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Με μαζική συμμετοχή των Μηχανικών – μελών του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος, την Παρασκευή 24/01/2020.

Στην καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου, ο κ. Σ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στην ευνοϊκή συγκυρία που αρχίζει να διαμορφώνεται σε επίπεδο εθνικής οικονομίας, έπειτα από μία δεκαετία ύφεσης, η οποία θα πρέπει να κεφαλοποιηθεί και σε τοπικό επίπεδο, με τους Μηχανικούς του Νομού να θέτουν εαυτόν στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας.

Επιπροσθέτως ο κ. Μπλέτσας ανέλυσε τις άμεσες δράσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες συνοψίζονται στην καινοτόμο ιδέα δημιουργίας Γραφείου Νέου Μηχανικού, που εντάσσεται στο πλαίσιο ανάσχεσης του “braindrain”, τη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος σε ομάδα παρακολούθησης των υποδομών του Νομού, που θα λειτουργήσει στο ΥΠΟΜΕΔΙ, την άρτι συσταθείσα Ομάδα Εργασίας από Πανεπιστημιακούς Μηχανικούς για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας, καθώς και στη στενότερη συνεργασία με Περιφέρεια και Δήμους με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, μέσω (και) της συμμετοχής τους σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ιδιαίτερη μνεία τέλος, έκανε στις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την επαναφορά του θέματος εκτροπής του Αχελώου, την οποία χαρακτήρισε ανεδαφική εξαγγελία, που εναντιώνεται σε πληθώρα δικαστικών αποφάσεων και κυρίως, έχει αμετάκλητα τεθεί έξω από την επιστημονική οριοθέτηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε από τα Σχέδια Διαχείρισης των Λεκανών.

Κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αριστεύσαντες μαθητές του Νομού, που πέτυχαν την εισαγωγή, στα Πολυτεχνεία της Χώρας κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, η κα Ευαγγελία Γιαννακοπούλου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, ο κ. Γεώργιος – Παναγιώτης Θεωδορόπουλος Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και ο κ. Λουκάς Φραντζόλας Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κα Μαρία Σαλμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, ο κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, ο κ. Γεώργιος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, ο κ. Γεώργιος Κατσούλας Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, ο κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας Πυροσβεστικής, ο κ. Φαρμάκης Ιωάννης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, ο κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος Αντιδήμαρχος Υποδομών Δήμου Αγρινίου, ο κ. Βασίλειος Φωτάκης Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγρινίου, ο κ. Σπύρος Φλώρος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δήμου Αγρινίου, ο κ. Βασίλης Αϊβαλής Πρόεδρος ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Στράτος Πετράκης Διοικητής Πυροσβεστικής Αγρινίου, ο κ. Χρήστος Κολοβός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, ο κ. Δημήτριος Παπακωνσταντίνου Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτ/νίας, ο κ. Ανδρέας Μπανιάς Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου, οι κ.κ. Παύλος Μοσχολιός και Κων/νος Ρόκος, πρώην Πρόεδροι ΤΕΕ Αιτ/νίας, ο κ. Κων/νος Νάκος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Βασίλειος Αγγελόπουλος Διευθυντής 6ου Λυκείου Αγρινίου καθώς και αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Με μαζική συμμετοχή και βραβεύσεις η πίτα των μηχανικών του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας