Παναιτωλικός: Οι απαντήσεις των… ξεγραμμένων

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός στο ματς με τον Άρη. Καμία ομάδα δεν έχει λιγότερες στη Super League 1. Ωστόσο, είναι σαφές πως δεν γίνεται να κρίνουμε τους Αγρινιώτες με τα προηγούμενα δεδομένα.

Πλέον βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο βασικότερος λόγος είναι πως ο Μάκης Χάβος έδωσε ξανά ταυτότητα σε αυτή την ομάδα και ότι επέλεξε ποδοσφαιριστές που κούμπωσαν αμέσως και με το καλημέρα βοηθούν.Εκείνος επέμενε στο να αποκτηθούν κυρίως παίκτες που να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και να μη χρειάζονται μεγάλο διάστημα προσαρμογής και αυτό βγαίνει. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως το καλοκαίρι που τον σχεδιασμό έτρεξε η διοίκηση με τη βοήθεια του Λουίς Κάστρο, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Ουσιαστικά ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν που έφεραν στα τάρταρα της βαθμολογίας τον «Τίτορμο».

Δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη η βελτίωση. Χρειάστηκε χρόνος, υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα, όμως, ο Παναιτωλικός των τελευταίων αγωνιστικών είναι εντελώς διαφορετικός. Έχει βρει, μάλιστα, και δύο πρωταγωνιστές που κάποιοι στα μέρη μας θεωρούσαν ξεγραμμένους.

Ο… «τελειωμένος 40άρης» Ντάουντα των τριών γκολ
Ένα βασικό πρόβλημα που είχε ο Παναιτωλικός ήταν αυτό στο σκοράρισμα. Μπορεί ο Μπαΐροβιτς να είναι ένας ποιοτικός επιθετικός, όμως, για αρκετούς λόγους δεν έχει προσφέρει όσα θα περίμενε κανείς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα ήθελε να αποχωρήσει από τώρα.

Στο τραπέζι έπεσαν αρκετές περιπτώσεις φορ και τελικά επιλέχθηκε ο Αμπιόλα Ντάουντα. Κερδισμένο πέναλτι, που το μετέτρεψε σε γκολ στο ντεμπούτο του, άλλα δύο στη Λάρισα στη συνέχεια και μία καλή εμφάνιση με τον Άρη. Τρία ματς, τρία γκολ γράφει το κοντέρ για τον παίκτη που αμφισβητήθηκε αρκετά στην ΑΕΛ.

Όταν πήγε να λύσει, μάλιστα, το συμβόλαιό του άκουσε να του λένε πως είναι ένας «τελειωμένος 40άρης» που καλύτερα θα ήταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Στο παρά ένα, όμως, το ξανασκέφτηκαν οι «βυσσινί» και του ζητήθηκε να μπει όρος για να μην παίξει στο ματς που ερχόταν με τον Παναιτωλικό, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Εν τέλει ο Παναιτωλικός τον έκανε δικό του με ένα 60άρι για το επόμενο εξάμηνο και δικαιώνεται. Του έλειπε αυτός ο παίκτης και μπορεί να τον αξιοποιήσει καλύτερα από τους Θεσσαλούς γιατί το αγωνιστικό του στυλ είναι διαφορετικό. Η εξέλιξη φυσικά είναι ιδανική και για τις δύο πλευρές. Ο Ντάουντα, για τον οποίο έγινε οικονομική υπέρβαση το καλοκαίρι από την ΑΕΛ (τριετές συμβόλαιο με 130.000 ευρώ ετησίως), «φτιάχνει» ξανά το όνομά του στα μέρη μας και ο Παναιτωλικός βρίσκει τον σκόρερ που του έλειπε.

Ο Ρόσα που δεν… έκανε
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και δεύτερος παίκτης που είχαμε στα μέρη μας και στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για τον Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Ατρόμητος τον απέκτησε το καλοκαίρι θεωρώντας πως είναι ο ποδοσφαιριστής που θα του κάνει τη διαφορά, ο επόμενος Αμρ Ουάρντα. Για να έρθει στην Ελλάδα αρχικά ζητούσε ένα ποσό πάνω από 200.000 ευρώ και τελικά έπεσε στις 170.000 ευρώ.

Ουδέποτε είδαμε στο Περιστέρι τον παίκτη που είχαμε γνωρίσει στον Παναιτωλικό στο πρώτο πέρασμά του. Ο Γιάννης Αναστασίου έχασε κάποια στιγμή την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Βραζιλιάνου, ενώ ο Σάββας Παντελίδης ήταν εκείνος που τον τελείωσε. Προτίμησε να κρατήσει τον Κλαρκ Ενσικουλού έστω και εάν θεωρούσε πως και αυτός δεν του κάνει. Απλώς δεν μπορούσε να διώξει τώρα σχεδόν όλους τους εξτρέμ του (σ.σ. δεν… βλέπει ούτε τον Ρολάντ Ουγκράι).

Προφανώς, όμως, και η εικόνα του Ρόσα τον εκθέτει. Ματς όπως αυτό που έκανε ο Βραζιλιάνος με τον Άρη, τα τωρινά εξτρέμ του Ατρομήτου δεν έχουν κάνει φέτος. Όσο για το παρασκήνιο της απόκτησης του 26χρονου; Ο Παναιτωλικός το είχε ψάξει καιρό πριν. Τον ήξεραν, άλλωστε οι άνθρωποί. Στην πορεία πήγε να μπει σφήνα και η ΑΕΛ. Την τελευταία στιγμή, όμως, ενημερώθηκε πως στο Αγρίνιο το έχουν προχωρήσει αρκετά και δεδομένης της βαθμολογικής τους θέσεις, δεν θέλησαν οι Θεσσαλοί να κάνουν χαλάστρα. Με κάτι παραπάνω από ένα 50άρικο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως το τέλος της σεζόν ο Ρόσα στο Αγρίνιο και το ξεκίνημά του σε αυτή τη δεύτερη θητεία του δείχνει πολύ καλό.

πηγή : sportime.gr