Ποιους δεν είδε ο Βορίδης στο Αγρίνιο

Ok, η επίσκεψη του Μάκη Βορίδη ήταν σχετικά σύντομη και αφορούσε και κατά βάση την κομματική εκδήλωση της ΝΔ το πρωί της Κυριακής. Όμως θα μπορούσαν οι άλλες επαφές και επισκέψεις που έκανε να έχουν έναν ουσιαστικότερο χαρακτήρα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανάλωσε περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα της ώρας για να συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής. Οι επισκέψεις του στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου και στο “Κτήμα Ταξιαρχών” της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συνολικά διήρκησαν πολύ περισσότερο χρόνο… Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Επίσης λέει πολλά το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν συναντήθηκε με το Σύλλογο Χοιροτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας, σε μια συγκυρία μάλιστα που μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στις Σέρρες, μια τέτοια συνάντηση θα είχε αν μη τι άλλο αντικείμενο.

Μάλιστα στις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε χωρίς να ερωτηθεί σχετικά στο γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει αυξημένη παραγωγή χοιρινού κρέατος και κάλεσε τους παραγωγούς να πάρουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Ήταν μάλιστα χαρακτηριστική η αποστροφή του : “οι Σέρρες είναι μακρυά από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά η Αιτωλοακαρνανία είναι μια περιοχή που έχει έντονη χοιροτροφία, επομένως αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους χοιροτρόφους και θέλω να τους καλέσω σε εγρήγορση για να προστατεύσουν το ζωικό τους κεφάλαιο”.

Αντί λοιπόν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκέπτεται μονάδες με σχεδόν μονοψήφιο αριθμό ζώων, θα μπορούσε να έχει μια ουσιαστική θεσμική συνάντηση με ένα ολόκληρο κλάδο της κτηνοτροφίας και να συζητήσει πέραν του επίκαιρου θέματος της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλα προβλήματα του κλάδου. Ή τουλάχιστον να επισκεφθεί μία από τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Όμως τίποτε από τα δύο δεν έκανε ο Μ. Βορίδης, αντιθέτως οι χοιροτρόφοι της περιοχής είδαν το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει χρόνο κατά την παραμονή του στο Αγρίνιο ακόμη και για εξόδους στο “νυκτερινό” Αγρίνιο….