Άλλα στη Θεσσαλία και άλλα στην Αιτωλοακαρνανία ;

Εσχάτως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την αλλαγή του… μοντέλου. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Όμως στην περίπτωση της εκτροπής του Αχελώου φαίνεται ότι το μοντέλο παραμένει το ίδιο εδώ και δεκαετίες.

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη από το Αγρίνιο πως η Κυβέρνηση δεν θέλει να έχει ξανά δικαστικές περιπέτειες από την υπόθεση του Αχελώου και γι’ αυτό θα κινηθεί μέσα στα όρια των αποφάσεων του ΣτΕ μοιάζει θετική. Είναι όμως; Γιατί ο Μάκης Βορίδης πρόσφατα στην Καρδίτσα μιλούσε για ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον Αχελώο χωρίς να θέτει τόσο ψηλά την παράμετρο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Φαίνεται λοιπόν πως σε διαφορετικούς τόνους εκφράζονται τα κυβερνητικά στελέχη στην Αιτωλοακαρνανία και σε διαφορετικούς τόνους στη Θεσσαλία. Και επειδή κάτι τέτοιο το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Περιττό δε να πούμε ότι αφού έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα που χρονίζει, οι τοποθετήσεις θα έπρεπε να είχαν τους ίδιους τόνους ανεξαρτήτως του τόπου στον οποίο γίνονται.

Από την άλλη δεν είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο μόνος εμπλεκόμενος Υπουργός της Κυβέρνησης στο θέμα… Υπάρχει και το Υπουργείο Υποδομών, που είναι το Υπουργείο που τα προηγούμενα χρόνια εκτελούσε τα έργα της εκτροπής. Ο Κώστας Καραμανλής στις έως τώρα τοποθετήσεις του δεν έχει θέσει τόσο ψηλά το ζήτημα των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά εκείνο των Σχεδίων Διαχείρισης για τη λεκάνη απορροής του Αχελώου, ενώ δεν δίστασε να εξαγγείλει ήδη έργα στη σήραγγα της εκτροπής. Ποιον λοιπόν και τι να πιστέψει κανείς; Το Βορίδη ή το Καραμανλή; Τα λεγόμενα του Βορίδη στο Αγρίνιο ή τα λεγόμενά του στην Καρδίτσα;