Στον Εμπεσό και στο γεφύρι της Τέμπλας ο Νεκτάριος Φαρμάκης

«Δεν υπάρχουν έργα και πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας»

«Στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες, ούτε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας έργα. Αντίθετα, γνωρίζοντας τα πολύ σημαντικά προβλήματα οδικής πρόσβασης που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και πόσο σημαντική είναι η έννοια της προσβασιμότητας ιδιαίτερα για τους πολίτες των ορεινών περιοχών, καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Οι ορεινές και πιο απομακρυσμένες περιοχές του τόπου μας έχουν κάθε δικαίωμα να στηριχθούν και να αναπτυχθούν. Και εμείς έχουμε κάθε υποχρέωση να είμαστε κοντά τους…». Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην Τοπική Κοινότητα Εμπεσού του Δήμου Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα στο σημείο που πρόκειται να κατασκευαστεί νέα γέφυρα, μέσω της οποίας θα παρακάμπτεται ο οικισμός. Για το συγκεκριμένο έργο έχει ανατεθεί μελέτη που προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας οδού συνολικού μήκους 2,2 χλμ που περιλαμβάνει και νέα γέφυρα μήκους 30 μέτρων. Με την κατασκευή του έργου θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο οικισμός, ενώ η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς επικινδυνότητα.

Στη συνέχεια, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε το σημείο όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατασκευάζει την νέα Γέφυρα Τέμπλας, πλησίον του ιστορικού γεφυριού που ενώνει την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό και από κοινού συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την σύνδεση της νέας γέφυρας με τον οδικό δίκτυο.

Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης παρακολούθησε και την πορεία των εργασιών που εκτελούνται μεταξύ Σπολάιτας και Καστρακίου και αφορούν τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης των επαρχιακών οδών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων στους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας.