Θέλουν μετακλητούς, αλλά για ποιο σκοπό;

Ένα μετακλητό ανά αντιδήμαρχο θέλουν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να διερευνήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες την δυνατότητα σύνταξης πρότασης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να προβλεφθεί η διάθεση μετακλητών υπαλλήλων σε αντιστοιχία με τους αντιδημάρχους κάθε Δήμου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους, χωρίς παράλληλα αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ΟΤΑ.

Το πιο πιθανό είναι το Υπουργείο να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο με επιβάρυνση των δήμων. Είναι λίγο δύσκολο το Υπουργείο να πληρώνει για να διορίζουν οι αντιδήμαρχοι μετακλητούς.

Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά από την ιστορία των μετακλητών, το αίτημα αυτό έχει σημασία να διευκρινιστεί ως προς τους σκοπούς του. Αν δηλαδή πρόκειται να πάρει κανείς ένα μετακλητό σε ειδικότητα που λείπει από το δήμο, όπως εσχάτως έχουν αναγκαστεί να κάνουν πολλοί δήμαρχοι, ιδίως των μικρών δήμων, για να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών, τότε να το συζητήσουμε… Αν πρόκειται όμως να προσλάβει κανείς το άνεργο ανιψάκι του, που έχει ειδίκευση στα θέματα αγωγής του καταναλωτή… αν δηλαδή πρόκειται για διανομή αργομισθιών, τότε καλύτερα να μην συζητήσουμε το αίτημα των αυτοδιοικητικών.