«Όχι» ψήφισε ο Παναιτωλικός για την αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Η «ερμηνεία» για το «όχι»
Στο Αγρίνιο σχολιάζουν πως «δεν είμαστε δικαστές» και ότι σημαντικές αποφάσεις όπως η αποβολή ομάδων από το πρωτάθλημα πρέπει να λαμβάνονται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα

Κατά του αιτήματος που κατέθεσαν σήμερα Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη ψήφισε ο Παναιτωλικός, παρότι τα «καναρίνια» επί χάρτου θα ευνοηθούν από ενδεχόμενη αποβολή έστω μίας ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ωστόσο η στάση τους στο σημερινό Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής ήταν απόρροια μίας συγκεκριμένης γραμμής που ακολουθούν εδώ και χρόνια στο Αγρίνιο, να μην λαμβάνονται δηλαδή ανάλογες αποφάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς νωρίτερα να έχουν αποφασίσει τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Κάτι αντίστοιχο έπραξαν και τον Μάιο του 2017 όταν και δεν ψήφισαν «ναι» στην πρόταση για υποβιβασμό του Ηρακλή, για όσους θυμούνται λόγω μίας οφειλής προς τον Πορτουλίδη, πριν οριστικοποιηθεί η μη αδειοδότησή του από την ΕΠΟ (περίπου ένα μήνα μετά).

Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν «όποιος αποδειχθεί ένοχος για το οτιδήποτε πρέπει να τιμωρηθεί, όμως εμείς δεν είμαστε δικαστές», ενώ εξέφρασαν την άποψη πως η καλύτερη δυνατή λύση θα ήταν μία ομόφωνη απόφαση για προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και οδηγήθηκαν στο «όχι» με το σκεπτικό, όπως αναφέρουν, πως τόσο σοβαρές αποφάσεις πρέπει να αποτελούν «προϊόν» των πειθαρχικών και νομικών οργάνων της Λίγκα και της Ομοσπονδίας.

πηγή : gazzetta.gr