Περισσότερο σαφείς οι ευθύνες για την απώλεια του υλικού των Καπναποθηκών Παναγόπουλου

Kι όμως βρέθηκε το πρωτόκολλο παράδοσης – παράδοσης για το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού

Τελικά το πρωτόκολλο παράδοσης – παράδοσης για το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού επί της οδού Μακρή, που είχε παραχωρηθεί στις αρχές του 2012 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Αγρινίου, βρέθηκε στα αρχεία του δήμο Αγρινίου.

Για την ακρίβεια όχι στα οργανωμένα αρχεία του δήμου Αγρινίου, αλλά μέσα σε ένα φάκελο που επιγράφονταν ως εξής: «Δήμαρχοι Αγρινίου, εορτή Αγίου Χριστοφόρου»… Αυτό αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου δείχνοντας μάλιστα τη σχετική φωτογραφία από το κινητό του τηλέφωνο και πρόσθεσε πως «κάποιοι είχαν αποκρύψει το φάκελο αυτό».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Αγρινίου όταν το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2018, με αφορμή την απώλεια του αρχειακού και τεχνολογικού υλικού των καπναποθηκών Παναγόπουλου, που ήταν αποθηκευμένο στο συγκεκριμένο κτίριο και προορίζονταν για τη δημιουργία Μουσείου Καπνού, είχε ισχυριστεί πως το πρωτόκολλο – παράδοσης του κτιρίου, είχε αναζητηθεί (ακριβώς επειδή η απόφαση παραχώρησης του κτιρίου αναφέρονταν στο αποθηκευμένο υλικό) και δεν βρέθηκε.

«Αυτό γνώριζα αυτό είπα» είπε ο Γ. Παπαναστασίου αναφερόμενος στα όσα είχαν λεχθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2018 και θύμισε προς όλους πως όσα είχε πει ο ίδιος, περί μη ύπαρξης πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, δεν είχαν διαψευστεί από τα στελέχη της τότε δημοτικής αρχής. Επιπλέον ο Γ. Παπαναστασίου σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι ενώ η υπουργική απόφαση παραχώρησης του κτιρίου αναφέρεται ρητά στο αρχειακό υλικό των Καπναποθηκών Παναγόπουλου, που βρίσκονταν αποθηκευμένο στο κτίριο του Οργανισμού Καπνού στο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό. Για το θέμα ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε ακόμη πως θα καλέσει το επόμενο διάστημα τους επικεφαλής των παρατάξεων για συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής δίνει μια σχετικά περισσότερο σαφή διάσταση αναφορικά με τις ευθύνες που αναμφισβήτητα υπάρχουν σε σχέση με το σχεδόν κωμικοτραγικό γεγονός να… χαθεί εκτός από αρχειακό υλικό των καπναποθηκών Παναγόπουλου και το τεχνολογικό υλικό, που ζύγιζε τόνους ολόκληρους…