Η αναβολή της επίσκεψης της Γιάννας έφερε φήμες ακόμη και για τις Γιορτές Εξόδου

Από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοινώθηκε ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4 Μαρτίου επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αναβλήθηκε, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή του «Ελλάδα 2021», εξ’ αιτίας της τρέχουσας επικαιρότητας.

Αυτό το «εξ’ αιτίας της τρέχουσας επικαιρότητας» στην ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο σαφές. Γιατί, η τρέχουσα επικαιρότητα έχει διάφορα μείζονα θέματα από τον κορονοϊό μέχρι την εισβολή μεταναστών στον Έβρο. Ενδεχομένως να πρόκειται για το πρώτο… πάντως ο δήμος Μεσολογγίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η «Επιτροπή Ελλάδα 2021» επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει την επίσκεψη μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Στο Μεσολόγγι πάντως με αφορμή αυτή την αναβολή της επίσκεψης διακινήθηκαν ακόμη και φήμες περί ματαίωσης των φετινών Εορτών Εξόδου, λόγω το κορονοϊού. Κάτι τέτοιο πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επί τάπητος… Μεσολόγγι χωρίς «Βαγιώνε» δεν γίνεται εξάλλου.

Από την άλλη βέβαια, όχι μόνο οι πρόσφατες ακυρώσεις των αποκριάτικων εκδηλώσεων, αλλά και το γεγονός ότι, για παράδειγμα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε πως λόγω κορονοϊού ακυρώνονται οι αθλητικές εκδηλώσεις, που θα διοργανώνονταν αυτή και την επόμενη εβδομάδα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, προκάλεσαν σε πολλούς ανησυχίες και κυρίως εύλογα ερωτηματικά για το εάν όλα αυτά τα προληπτικά μέτρα είναι υπερβολικά ή όχι.Ίσως και να είναι υπερβολικά αυτά τα μέτρα, ας μην ξεχνάμε όμως ότι στην ιατρική είναι κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν.