Αγρινιώτες επαναπατρίστηκαν απο την Ιταλία

Τέσσερις Αγρινιώτες βρίσκονταν στο πλοίο με το οποίο επαναπατρίστηκαν χθες 250 Έλληνες πολίτες από διαφορετικές πόλεις της ιταλικής επικράτειας.

Στο πλοίο «Cruise Olympia» σπέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από το λιμένα της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα και ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα. Το πλοίο κατέπλευσε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην προβλήτα τρία λεωφορεία της Πυροσβεστικής, τα οποία θα μεταφέρουν στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, όσους από τους επαναπατρισθέντες δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν τους ανέμενε με αυτοκίνητο κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις Αγρινιώτες βρίσκονταν μεταξύ των επαναπατρισθέντων και όπως όλοι θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Για την μεταφορά των επιβατών που δεν διέθεταν δικό τους μέσο, υπήρξε συνεργασία του ΟΛΠΑ με την Πυροσβεστική. Μάλιστα, για τον συντονισμό της επιχείρησης βρίσκονταν στο λιμάνι ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Γιάννης Πετρούτσος και ο περιφερειακός διοικητής Νίκος Ρουμελιώτης, ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, αλλά και μέχρι τον τελικό προορισμό των επιβατών, θα συνοδεύουν τα λεωφορεία, περιπολικά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Παναγιώτης Τσώνης τόνισε ότι «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, όλα πήγαν πολύ καλά και υπήρξε άψογη συνεργασία με τον καπετάνιο του πλοίου, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και την Αστυνομία.»Στο λιμάνι βρισκόταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο μηχανισμός λειτούργησε όπως θα έπρεπε και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε οι επαναπατρισθέντες να φθάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.» Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τον αγώνα, ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται θα είναι μακρύς, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε.»