Αναζήτηση διοικητή εν μέσω κρίσης, που δεν αρκεί για να αλλάξει τις κακές συνήθειες

Όλοι, αυτή την εποχή, αγωνιούν καθημερινά για τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και το αν τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ή όχι, κάποιοι όμως στο Μεσολόγγι αγωνιούν για το διάδοχο του Π. Παπαδόπουλου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και από την αυτοδιοίκηση και από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, αδημονούν για την επιλογή που θα γίνει και φυσικά επιδιώκουν ή τέλος πάντων έχουν διακαή πόθο, το πρόσωπο που θα επιλεγεί να είναι της επιρροής τους. Βλέπετε η υγειονομική κρίση δεν είναι αρκετή, για να αλλάξουν οι κακές συνήθειες… Η διαδικασία υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ολοκληρώθηκε και πλέον η διαδικασία για την επιλογή του καταλληλότερου θα εξελιχθεί, ενόσω η Ελλάδα προσπαθεί να μην γίνει Ιταλία σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος η κυβέρνηση να αποφύγει να κάνει όσα έκανε στην προηγούμενη αλλαγή διοικητών στα νοσοκομεία, όπου είδαμε το μισό περίπου κομματικό σωλήνα της ΝΔ να βολεύεται στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ίσως, η γειτονική Ήπειρος, όπου οι πρόεδρων των ΝΟΔΕ της ΝΔ μετακινήθηκαν στο διπλανό νομό ως διοικητές των νοσοκομείων. Δυστυχώς η αξιοκρατία παραμένει ζητούμενο στη χώρα…