Ομονοούν στην ενίσχυση της υγείας, αλλά στην πράξη επιχορηγούνται τα κόμματα

Την περασμένη Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοινώθηκε η τακτική οικονομική επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ο Σύριζα 4 και κάτι εκατ., το Κινάλ 1,300 εκατ., το ΚΚΕ 1 εκατ., ο Βελόπουλος 800.000, το Μέρα25 680.000, η Κωνσταντοπούλου 85.000, το Ποτάμι 85.000, και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 13.500.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα όλοι, μα όλοι, φωνασκούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας λόγω του κορονοϊού. Στη φάση αυτή, της πανδημίας, το ποσό αυτό επιβάλλεται να δοθεί στην Πολιτεία για την Υγεία, ως ελάχιστο δείγμα πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Αντ΄αυτού σιωπηλά, χωρίς θόρυβο, παραμονή της Εθνικής Επετείου, η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επισφράγισε την γενναιόδωρη χορηγία του ελληνικού κράτους προς το πολιτικό σύστημα.

Ποιοι είναι αυτοί που μέχρι σήμερα όμως έχουν ενισχύσει το σύστημα της Υγείας; Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ως βοήθεια υγειονομικό υλικό, καθώς και δεκάδες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προσφέρει, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κτλ. Και το χειρότερο όλων, το Υπουργείο Υγείας και άλλοι φορείς, απευθύνουν κάλεσμα εθελοντισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί η χώρα στη υγειονομική κρίση που έχει να αντιμετωπίζει.