Εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ζητά από την Περιφέρεια ο Π. Παπαδόπουλος

Mε ανοιχτή του επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος ζητά την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προμήθεια εξοπλισμού μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για τα νοσοκομεία του Αγρινίου, του Πύργου, του “Αγίου Ανδρέα” στην Πάτρα και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πάντως από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει ζητηθεί με έγγραφο προς την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η προμήθεια συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Π. Παπαδόπουλου:
Κύριε Περιφερειάρχη ,
Με σχετική εισήγηση και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί τέσσερα (4) Νοσοκομεία με τον αναγκαίο Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό προκειμένου μεταξύ των άλλων να αντιμετωπιστεί η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊου . Και ορθώς πράττει.
Θέλουμε όμως να σας επισημάνουμε ότι στην περιφέρειά μας υπάρχουν και άλλες Νοσηλευτικές Μονάδες οι οποίες έχουν ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ζητηθεί και προς εσάς και προς την 6η ΥΠΕ.
Συγκεκριμένα με τα υπ. αρίθμ. 11767/3-12-2019 προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το υπ. αρίθμ. 391/14-01-2020 ταυτάριθμο έγγραφο προς εσάς η Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» έχει ζητήσει την άμεση και επείγουσα προμήθεια των παρακάτω μηχανημάτων.:
• Έναν (1) έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο
• Δύο (2) Αναισθησιολογικά συστήματα
• Ένα(1) υπερηχοτομογράφο
• Εννέα (9) απινιδωτές
• Δυο (2) χειρουργικά τραπέζια

Με δεδομένη την ευαισθησία σας στον τομέα της υγείας παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας σε τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα.
Ο ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ