Ακόμη και υπέρβαση αρμοδιοτήτων καταλογίζει ο Λύρος στον Διαμαντόπουλο

Η αποπομπή του Σπύρου Διαμαντόπουλου από το σχήμα των αντιδημάρχων του Μεσολογγίου ήταν και η πρώτη αποπομπή αντιδημάρχου στην Αιτωλοακαρνανία με βάση τις διατάξεις του τροποποιημένου «Κλεισθένη». Το νέο θεσμικό πλαίσιο ορίζει ότι η ανάκληση αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Ήρθε λοιπόν και η απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου να αιτιολογήσει και επισήμως το «διαζύγιο». Αυτή δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και καταλογίζει στον Σπύρο Διαμαντόπουλο ακόμη και υπέρβαση αρμοδιοτήτων…

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται ότι: «Κατά το διάστημα συνεργασίας υπήρξαν ανυπέρβλητες διαφωνίες σχετικά με την στόχευση των έργων και τον τρόπο πραγματοποίησής τους οι οποίες καθιστούν αδύνατη την συνεργασία. Παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις κατά την εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος και παντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με το ποια έργα έχουν προτεραιότητα, για τον τόπο και το χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Καθυστερήσεις στον τομέα σχεδιασμού των έργων και της εκπόνησης μελετών, η ανάληψη πρωτοβουλιών και εξαγγελιών χωρίς έγκαιρη ενημέρωση προς το Δήμαρχο με αποτέλεσμα να ενεργεί καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και με την συμπεριφορά αυτή να δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης».