Δεν υπάρχει τοπικού χαρακτήρα διάδοση του κορονοϊού

Δεν υπάρχει τοπικού χαρακτήρα διάδοση του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσολογγίου. Η ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας δημιούργησε μεγάλη ανησυχία, ωστόσο έκτοτε όλα δείγματα που ελήφθησαν αποδείχθηκαν εργαστηριακά αρνητικά στον κορονοϊό.

Στα 16 συνολικά ύποπτα δείγματα από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου που βρέθηκαν αρνητικά την Μεγάλη Πέμπτη, προστέθηκαν τις επόμενες ημέρες ακόμη 13 δείγματα που επίσης βρέθηκαν αρνητικά. Πρόκειται για περιπτώσεις -κατά βάση- ατόμων – επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή, καθώς επίσης και μερικές ακόμη περιπτώσεις ατόμων που κρίθηκαν ύποπτες, όπως κάποιοι κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και κάποιοι αλλοδαποί εργάτες γης στο Αιτωλικό.

Σημαντικό ρόλο στη θετική αυτή εξέλιξη φαίνεται ότι έχει παίξει το γεγονός ότι ο 48χρονος γιατρός από το Αιτωλικό, που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία, δημοσιοποίησε το γεγονός όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, πράγμα που έκανε όλους από τις αρμόδιες αρχές έως τα άτομα του περιβάλλοντός του να πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους.

Ο 48χρονος γιατρός νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τη Μεγάλη Δευτέρα, ωστόσο στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου τις προηγούμενες μέρες υποστηρίζονταν από συσκευή οξυγόνου. Ωστόσο υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια για την υγεία του, καθώς φαίνεται ότι πλέον η αναπνευστική του λειτουργία παρουσιάζει βελτίωση και η εν γένει κατάστασή του κρίνεται πλέον σταθερή και σε καμία περίπτωση επιδεινούμενη.