Εισαγγελική παραγγελία για αυστηρό έλεγχο σε όλες τις Δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

Την διαρκή παρακολούθηση τον δομών Υγείας για την αυστηρή τήρηση των ισχυόντων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού ζητά με έγγραφό του ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου.

Με την παραγγελία του, ο Εισαγγελέας Εφετών προς τους Εισαγγελείς και Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών της Περιφέρειάς Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, που κοινοποιείται στους Αστυνομικούς Διευθυντές Ακαρνανίας, Αιτωλίας και Λευκάδας, ζητείται η καταγραφή όλων των δομών υγείας στις οποίες εν συνεχεία οι προανακριτικοί υπάλληλοι , με την συνδρομή των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, να προβαίνουν στη διαρκή παρακολούθηση προς εντοπισμό αποκλίσεων από την αυστηρή τήρηση των ισχυόντων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σε περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων ζητείται να σχηματίζονται δικογραφίες σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Αφορμή για την Εισαγγελική παραγγελία είναι τα πρόσφατα συμβάντα σε κλινικές της Αττικής, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού λόγω μη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας.