Βαριά συντήρηση της γέφυρας του Αχελώου [pics]

Από έργο οδοποιίας σε έργο γεφυροποιίας με παρέμβαση της Περιφέρειας
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες συντήρησης στη γέφυρα του Αχελώου. Χθες τα έργα επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Μαυρομάτη και την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Το έργο, εκτελείται μέσα από την εργολαβία ύψους 5 εκατ. ευρώ, που αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής. Οι εργασίες, που πραγματοποιούνται, συνιστούν ουσιαστικά μια βαριά συντήρηση της γέφυρας και αποσκοπούν φυσικά στην ασφάλεια των διερχομένων οδηγών, αφού γίνεται ολική συντήρηση του οδοστρώματος και αποκατάσταση της απορροής των ομβρίων, έτσι ώστε να πάψει το φαινόμενο, να λιμνάζουν με την πρώτη βροχή νερά στο κατάστρωμα της γέφυρας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως εξήγησε στις δηλώσεις του ο Νεκτάριος Φαρμάκης, οι εν λόγω εργασίες μπόρεσαν να γίνουν χάρις την τροποποίηση του φυσικού τους αντικειμένου της εργολαβίας και συμπληρωματικής σύμβασης που έγινε, έτσι ώστε το έργο να μετατραπεί από έργο οδοποιίας σε έργο γεφυροποιίας. «Η παρέμβαση μας δεν ήταν απλά να ρίξουμε άσφαλτο στη γέφυρα, αλλά να κάνουμε μια μεγαλύτερη παρέμβαση για τη συντήρηση της γέφυρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νεκτ. Φαρμάκης. Μάλιστα από την πλευρά του Περιφερειάρχη υπήρξε δέσμευση για εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού ανάδειξης της γέφυρας, καθώς και για την συντήρηση των κιγκλιδωμάτων.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου, όπου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τις εργασίες που γίνονται, ενώ τόνισε ότι η συντήρηση της γέφυρας του Αχελώου ήταν ένα αίτημα που βρίσκονταν για πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα.

Γέφυρα Αχελώου