Στην τελευταία «στροφή» το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Προς κατακύρωση ο διαγωνισμός για το στεφανιογράφο και προς επίλυση η εκκρεμότητα για το νοσηλευτικό προσωπικό

Στο τελικό του στάδιο εισέρχεται ο διαγωνισμός για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση της νέας δομής, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λειτουργήσει μέσα στο 2027.
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια του στεαφανιογράφου, ύψους 750.000€, αναμένεται να κατακυρωθεί στη μοναδική αποδεκτή από τεχνική άποψη προσφορά, αυτής της «Siemens».

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τρεις προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας απορρίφθηκαν, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης. Προ ημερών έγινε και η αποσφράγιση του οικονομικού σκέλους της προσφορά και έτσι η «Siemens» με έκπτωση της τάξης του 5% αναμένεται να αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξουν προσφυγές από τις εταιρείες που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Και φυσικά ευχή όλων είναι να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε με την πρώτη απόπειρα δημοπράτησης του ψηφιακού στεφανιογράφου το 2025, όταν οι προσφυγές των συμμετεχόντων εταιρειών οδήγησαν στην ακύρωση του διαγωνισμού μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, που έκρινε άκυρες τις προσφορές που κατατέθηκαν από τις εταιρείες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δηλαδή χωρίς καθυστερήσεις από προσφυγές, εκτιμάται ότι μέσα πρώτο εξάμηνο του 2027 το Νοσοκομείο Αγρινίου θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, κ άτι που αναβαθμίσει σημαντικά παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου προς τους καρδιολογικούς ασθενείς, με τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται στεφανιογραφίες και άλλες επεμβατικές υπηρεσίες, όπως επεμβάσεις τύπου stent ή μπαλονάκι.

Αίτημα για νοσηλευτικό προσωπικό

Σε σχέση με το προσωπικό του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου δεν υφίσταται κάποιο σημαντικό πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που από πέρυσι έχει αναλάβει τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Κυριάκος Γραμματικόπουλος, που διαθέτει μεγάλη σχετική εμπειρία, καθώς υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο αντίστοιχο εργαστήριο του Νοσοκομείου Χανίων.
Από άποψη ιατρικού προσωπικού δεν υπάρχει λοιπόν κανένα εμπόδιο. Η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει είναι έχει να κάνει με το νοσηλευτικό προσωπικό, όμως ήδη δρομολογείται η επίλυσή της. Το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει αποστείλει σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ για την πρόσληψη τεσσάρων επικουρικών νοσηλευτών για τις ανάγκες γενικότερα του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς θα πρέπει νωρίτερα θα γίνει και εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού, που θα στελεχώσει τη νέα δομή, σε αιμοδυναμικά εργαστήρια άλλων νοσοκομείων της 6ης Υ.ΠΕ..

Σήμερα τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα στην γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία 
είναι κατά μέσο όρο 600 ετησίως, διακομίζονται στην Πάτρα ή στα Γιάννενα, 
από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα στο Αγρίνιο να γίνουν 
επείγουσες στεφανιογραφίες και άλλες επεμβατικές πράξεις. Αυτό όμως,
η έκτακτη διακομιδή ασθενών σε άλλους νομούς, είναι κάτι που ελλοχεύει 
μεγάλους κινδύνους γιατί τα περιστατικά εμφραγμάτων του μυοκαρδίου 
πρέπει να αντιμετωπίζονται το αργότερο μέσα σε 90 λεπτά… Η δημιουργία
Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου θα δώσει απάντηση 
σε αυτό το πρόβλημα και θα καλύψει τέτοια περιστατικά για όλη 
την Αιτωλοακαρνανία.
Διαβάστε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, ακολουθώντας το agrinioculture.gr στο GoogleNews