Μητσοτάκης για ελληνικό τουρισμό: Στο καλύτερο σενάριο, “ανοίγει” από 1η Ιουλίου

Αναδεικνύοντας την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό”, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εστιάζοντας, δε, στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου.

“Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα”, σημειώνει.

Συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα, η παρουσιάστρια του προγράμματος Julia Chatterley σημείωσε ότι “τα γρήγορα μέτρα για το lockdown που έλαβε η κυβέρνηση έσωσαν ζωές”, προσθέτοντας τα εξής: “το μήνυμα είναι επίσης ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών”.

“Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι λαϊκιστής, όπως ο προηγούμενος, είναι πραγματιστής και στο στοιχείο αυτό (στον πραγματισμό) αποδίδει τη δική του επιτυχία και την επιτυχία της χώρας στη διαχείριση του COVID-19 μέχρι τώρα. Στο γεγονός ότι έλαβαν μέτρα για το lockdown πριν καν καταγραφούν θάνατοι στη χώρα”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανταπόκριση από το Σύνταγμα ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αυτές που καταγράφονται σε άλλες χώρες στη διάρκεια μιας ημέρας.

Για να προσθέσει αμέσως μετά: “Επισκέφτηκα ένα νοσοκομείο και τις πτέρυγες για τον COVID. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κρεβατιών στη ΜΕΘ είναι άδεια και η γιατρός που είναι επικεφαλής στο κεντρικό νοσοκομείο για τον COVID εδώ στην Αθήνα μου είπε ότι κανένας γιατρός, κανένας νοσηλευτής δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. Και είναι κάτι που εκλαμβάνεται πια ως μια νέα κανονικότητα σε όλο τον κόσμο, πως αν ανήκεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσεις από αυτό τον ιό. Δεν συνέβη εδώ στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ο Πρωθυπουργός εφάρμοσε νωρίς ένα ισχυρό lockdown και υπήρχε επαρκής εξοπλισμός προσωπικής προστασίας για τους υγειονομικούς”.